• LIFE&STYLE

    Αυτές είναι οι τροφές που θα σας κάνουν καλύτερους στο κρεβάτι, σύμφωνα με την επιστήμη


    Αν ζούσαμε σε έναν τέλειο κόσμο, εκείνοι που θα συντηρούνταν εξ ολοκλήρου με μπέικον και με βότκα μαρτίνι θα ήταν οι πιο τέλειοι, οι πιο υγιείς, οι πιο σέξι άνθρωποι στον κόσμο, και όσοι ζούσαν με smoothies λαχανίδας και συμπληρώματα πρωτεΐνης θα ήταν χλωμοί, άσχημοι, κοντοί άνθρωποι και θα ζούσαν σε σπηλιά. Αλλά δυστυχώς, δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι τα τρόφιμα που επιλέγουμε να βάλουμε στο σώμα μας έχουν αντίκτυπο στην υγεία μας – συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής μας ικανότητας.

    Σύμφωνα με μια μελέτη από το American Journal of Clinical Nutrition, υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος τροφίμων που μπορούν να βελτιώσουν την ικανότητά σας να διατηρήσετε τη στύση σας για αρκετή ώρα, επιτρέποντάς σας να γίνετε μία μηχανή του σεξ, αντίθετα με κάποιους άλλους που ρωτούν εάν θέλετε να παραγγείλουμε πίτσα μετά από 3 ολόκληρα λεπτά σεξ.

    Στη μελέτη, η οποία έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Harvard και του Πανεπιστημίου του East Anglia, συμμετείχαν πάνω από 25.000 άνδρες σε μια πορεία 10 χρόνων. Οι ερευνητές έστελναν ένα ερωτηματολόγιο στους άνδρες κάθε τέσσερα χρόνια για το τι είδους τρόφιμα έτρωγαν. Οι ερευνητές έδειξαν ενδιαφέρον εξετάζοντας την επίδραση των φλαβονοειδών (μιας ένωσης που περιέχεται σε μία μεγάλη γκάμα φρούτων και λαχανικών) στην υγεία των ανδρών – συγκεκριμένα για την υγεία της στύσης των ανδρών.

    Στην αρχή της μελέτης, κανένας από τους άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν πως αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διατήρηση της στύσης. (Οι οποίοι, ας είμαστε ειλικρινείς, θα μπορούσαν να είχαν πει ψέματα, επειδή συμβαίνει κυριολεκτικά σε όλους, αλλά για χάρη της επιστήμης, ας τους πιστέψουμε).

    Μέχρι το τέλος του 10ετούς στόχου, ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έτρωγαν τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή, όπως τα μούρα, τα ροδάκινα, το σέλινο, οι πιπεριές και τα μήλα, ήταν λιγότερο πιθανό να αναφέρουν προβλήματα με τη διατήρηση της στύσης από τους άνδρες που έτρωγαν λιγότερο συχνά αυτά τα τρόφιμα. Επιστημονικά μιλώντας, η κατανάλωση αυτών των τροφίμων «σχετίζεται σημαντικά με τη μείωση κινδύνου ανάπτυξης στυτικής δυσλειτουργίας».

    Αυτή είναι η πρώτη φορά, που η επιστήμη συνδέει ορισμένα τρόφιμα με την αυξημένη σεξουαλική απόδοση. Σε αντίθεση με τους μύθους για τρόφιμα όπως τα στρείδια και η σοκολάτα ότι τονώνουν τη λίμπιντο, υπάρχει πράγματι κάποια απόδειξη ότι οι υγιείς τροφές πλούσιες σε ακόρεστα λιπαρά, όπως το αβοκάντο, ή οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως το μπρόκολο, μπορούν να βοηθήσουν να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας ορμή. Επειδή διάφορες μελέτες έχουν συνδέσει την κακή υγεία των αγγείων με τη στυτική δυσλειτουργία, θα μπορούσε επίσης να υπάρχει μια μικρή συσχέτιση μεταξύ της δύναμης της στύσης και των υγιεινών για την καρδιά τροφίμων, όπως ο σολομός και οι πλούσιες σε κάλιο μπανάνες.

    Ωστόσο, όλο αυτό έρχεται με μια προειδοποίηση: Δεν υπάρχει απόδειξη ότι η κατανάλωση τέτοιων τροφίμων μπορεί να προκαλέσει δυνατότερες στύσεις, τόσο πολύ, ώστε να υπάρξει ένας συσχετισμός μεταξύ της κατανάλωσης τροφίμων πλούσια σε φλαβονοειδή και του μειωμένου κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας. Έτσι, εάν καταπίνετε τα smoothies με ροδάκινο και βατόμουρο σαν νερό και εξακολουθείτε να έχετε πρόβλημα διατήρηση της στύσης, ίσως είναι καλύτερα να δείτε ένα γιατρό και να βεβαιωθείτε ότι τα υδραυλικά σας είναι σε άριστη κατάσταση.

    Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη φαίνεται να περιέχει σχεδόν αποκλειστικά μεσήλικους άνδρες της «λευκής ευρωπαϊκής καταγωγής». Παρόλα αυτά, δεν βλάπτει να τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, ούτε κάνει κακό σ’ εκείνους που ήδη το κάνουν.



    ΣΧΟΛΙΑ