• LIFE&STYLE

    Αφιέρωσε 35 χρόνια από την ζωή του για να δημιουργήσει έναν… παράδεισο

    • NewsRoom


    Κάποτε ήταν μια έρημος, όπου ένας αγρότης εξέτρεφε τα ζώα του. Τώρα υπάρχουν παντού κερασιές, δέντρα bamboo, λιμνούλες και κυπρίνοι. Είναι ένα ένδοξο κομμάτι της μυστικής Άπω Ανατολής. Αυτός ο εκθαμβωτικός κήπος βρίσκεται πίσω από ένα συνηθισμένο σπίτι, όπως είναι και τα γειτονικά. Ο Buddha Maitreya, 76 χρόνων, πρώην μοναχός έχει περάσει τα τελευταία 35 χρόνια της ζωής του, μετατρέποντας ένα οικόπεδο δύο στρεμμάτων στο χωριό της Βόρειας Clifton, Nottinghamshire, σε ένα παραδοσιακό ιαπωνικό κήπο. Καθώς και τα ανατολίτικα στοιχεία, τα έχει συνδυάσει άψογα σε τυπικά αγγλικά αγαπημένα όπως πουρνάρια, φορσυθία, πριμουλίδα και έλατα για να δημιουργήσει τη μοναδική όαση για να ηρεμεί.

    farmer 7

    farmer 6

    Ο Buddha Maitreya είπε: «Είναι ένας κήπος που έγινε τυχαία. Όταν άρχισα να φυτεύω δέντρα και λουλούδια δεν είχα ιδέα τι επρόκειτο να δημιουργηθεί,  απλώς ακολούθησα το ένστικτό μου για το τι θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα για μένα.”

    farmer2

    Γεννήθηκε  στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, όμως μετά άλλαξε το όνομά του και έγινε ένας βουδιστής μοναχός. Ταξίδεψε  στην Ταϊλάνδη, την Ινδία και το Νεπάλ, όπου δίδαξε τη διαμεσολάβηση για ένα-δύο χρόνια, πριν  τον προσκαλέσει ένας φίλος  να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πλήρωσε £ 13.000 για ένα αγρόκτημα. «Ήξερα ότι θα μπορούσα να είμαι ευτυχισμένος εκεί», είπε.

    farmer 4

    Χωρίς προηγούμενη εμπειρία της κηπουρικής, άρχισε το τεράστιο έργο της μετατροπής του εδάφους σε κάτι που θα του θυμίζει την πατρίδα του, αλλά περιλαμβάνοντας επίσης τους θάμνους και τα λουλούδια που θα αναπτύσσονται εύκολα στο βρετανικό κλίμα. Όλα τα φυτά είχαν αρχικά δοθεί σε αυτόν από τους φίλους και τους μαθητές από τα μαθήματα διαλογισμού που έκανε ταυτόχρονα.

    farmer5

    “Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια χρειάστηκε να αραιώσω θάμνους και λουλούδια, ακόμη και έξω, γιατί τους φύτεψα πολύ κοντά τον ένας στον άλλο” πρόσθεσε ο Buddha Maitreya. Εκείνος εξακολουθεί να κάνει μαθήματα διαλογισμού και ιαπωνικές τελετές τσαγιού στον κήπο. Αρχικός στόχος του είναι σε έναν ήσυχο χώρο  να ξεφύγουν  οι άνθρωποι από το άγχος και τις πιέσεις της καθημερινής ζωής. Επίσης, ο κήπος αυτός έχει μετατραπεί σε ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο, με τους επισκέπτες χαρούμενους να καταβάλλουν εισιτήριο των £ 7 για ενήλικες και £ 4 για τα παιδιά.

    farrmer3



    ΣΧΟΛΙΑ