• LIFE&STYLE

    Έρευνα: Γιατί δεν πουλάει το Apple Watch;

    • NewsRoom


    Την ώρα, που τα προϊόντα της Apple (iphone, ipad, Mac) γίνονται ανάρπαστα κάθε φορά, που εμφανίζονται στα ράφια και νέες εκδόσεις τους, ένα άλλο gadget, για το οποίο ο τεχνολογικός κολοσσός είχε πολλές προσδοκίες, δε φαίνεται να τα πηγαίνει και τόσο καλά. Ο λόγος για το Apple Watch, οι πωλήσεις του οποίου είναι χαμηλότερες των αναμενόμενων.

    Για ποιο λόγο, όμως, συμβαίνει αυτό ;

    Μία εταιρεία ερευνών, που αναλαμβάνει έρευνες για λογαριασμό της Apple, ρώτησε καταναλωτές, οι οποίοι δεν είχαν αγοράσει το Apple Watch, ποιοι είναι οι λόγοι, που τους κρατάνε μακριά από την αγορά του έξυπνου ρολογιού.

    Η τιμή, ήταν ο κυρίαρχος λόγος (34%).

    Το ίδιο ποσοστό καταναλωτών απάντησαν ότι δεν το αγόρασαν, γιατί είναι καινούργιο και δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα. Από το ποσοστό αυτό, το 21% δήλωσαν ότι περιμένουν μία μελλοντική έκδοση, ενώ το 13% τόνισαν ότι δεν αγοράζουν τα προϊόντα πρώτης γενιάς.

    Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το αν το Apple Watch είναι χρήσιμο, μόνο το 17 % απάντησε ότι το θεωρεί άχρηστο και πως για αυτό και δεν το αγοράζει.

    Ακόμα κι έτσι, αυτό δείχνει ότι η Apple θα μπορούσε να ακολουθήσει την τακτική, που εφάρμοσε και στο iPhone, μειώνοντας την τιμή και διορθώνοντας τυχόν ατέλειες.

    Διάθεση

    Η διάθεση του Apple Watch έχει ξεκινήσει από τις ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδάς και Χονγκ Κονγκ, ενώ στην Ελλάδα παραμένει άγνωστο πότε θα έλθει.

    Τιμή

    Η τιμή του ξεκινά στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα 349 δολάρια (χωρίς φόρους), και στην Ευρώπη 399 ευρώ (με φόρους).

    Σημειωτέον πως η τιμή αυτή αφορά στη βασική έκδοση (sport edition) και στο μοντέλο με την οθόνη των 38 χιλιοστών, καθώς η μεγαλύτερη των 42 χιλιοστών ξεκινά από τα 399 δολάρια. Και οι τιμές αρχίζουν να ανεβαίνουν ανάλογα με την έκδοση, καθώς η έκδοση με το ατόφιο ατσάλι θα ξεκινά από τα 549 δολάρια (38 χιλιοστά) και τα 599 δολάρια (42 χιλιοστά) και θα φθάνει μέχρι τα 1049 δολάρια.

    Για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν το πιο ακριβό, τότε γι’ αυτούς υπάρχει η έκδοση με χρυσό 18 καρατίων (Apple Watch Edition) όπου η τιμή πώλησης ξεκινά από τα 10.000 δολάρια!

    Οι δυνατότητες του Apple Watch είναι πάρα πολλές, με μία πρώτη εκτίμηση θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάνει πρακτικά ό,τι και ένα iPhone 6, απλά είναι… ρολόι και μπαίνει στον καρπό.



    ΣΧΟΛΙΑ