• LIFE&STYLE

    10 λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε στο ντύσιμό μας

    ρούχα λάθη


    Τα λάθη μας είναι δικά μας κι από αυτά μαθαίνουμε λέει το απόφθεγμα, αρκεί να είναι για θέματα σχέσεων ή δουλειάς και ποτέ δεν αναφερόμαστε σε λάθη στο ντύσιμό μας. Θέλουμε να είμαστε καλοντυμένες, κομψές και σίγουρα να μην γελάει κανένας στο πέρασμά μας. Έτσι δεν είναι; Τι πρέπει λοιπόν να προσέχουμε;

    1. Υπερβολικά σέξυ

    Θα συναντήσετε εκείνον που κάνει την καρδιά σας να χτυπάει. Θέλετε να τον… αποπλανήσετε. Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να έχετε βγάλει το μισό στήθος έξω, φορώντας ταυτόχρονα και μίνι φουστάκι που με δυσκολία κρύβει το εσώρουχο. Μια υπερβολικά σέξυ εμφάνιση θεωρείται “δεύτερη” και τελικά έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά στα οποία προσδοκάτε. Το σεξ απίλ σε μια γυναίκα, βγαίνει από μέσα της, και μπορεί να είναι πολύ πιο σέξυ με ένα λευκό μεταξωτό πουκάμισο συνδυασμένο με μια κοντή φούστα απ΄ότι με ένα μπλουζάκι με τιραντάκια που αφήνει ακάλυπτο το ντεκολτέ.

    2. Εσώρουχα που διαγράφονται

    Ναι, μια λεπτή τιράντα σουτιέν με χρώμα επιτρέπεται να φαίνεται καθώς πέφτει ένα ριχτό μπλουζάκι, αφήνοντας ακάλυπτο τον γυμνό ώμο σας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να διαγράφονται τα εσώρουχα. Δαντέλες και στρινγκ μέσα από εφαρμοστές φούστες ή παντελόνια, όσο τέλειο σώμα κι αν έχετε είναι κακόγουστα. Προτιμήστε εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος χωρίς λάστιχα που δεν διαγράφουν.

    3. Προσοχή στα καλσόν 

    Αν είστε 18 ετών δεν χρειάζεται να προσέξετε το σχέδιο και το χρώμα του καλσόν που θα φορέσετε με την κοντή σας φούστα. Αν όμως ξεπερνάτε αυτή την ηλικία, αφήστε τα έντονα prints και χρώματα (όπως φραουλί, τυρκουάζ κλπ) γιατί εκτός του οτι παχαίνουν πολύ τα πόδια είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα συνδυάσετε όπως βλέπετε στα περιοδικά με τα σωστά παπούτσια, αξεσουάρ κλπ. Και τα πολύ λεπτά καλσόν όμως, (εξαιρούνται αυτά στο χρώμα του δέρματος) δεν είναι πια στη μόδα. Πετάξτε τα! Αν κρυώνετε επιλέξτε οπάκ καλσόν που δεν φαίνεται από μέσα το πόδι.

    4. Το χαμηλοκάβαλο τζιν 

    Είναι υπέροχο ειδικά σε skinny σώματα. Ακόμη όμως και σ΄αυτά είναι αντιαισθητικό να φαίνεται το εσώρουχο την ώρα που κάθεται μια κοπέλα σε ένα μπαρ. Πόσο μάλλον στη δουλειά. Επίσης αν το σώμα σας δεν είναι και τόσο αδύνατο κι έχετε τις μεσογειακές καμπύλες όπως όλες μας, προσέξτε διότι τα χαμηλοκάβαλα τζιν τονίζουν τη μέση και ίσως τα παχάκια δεξιά κι αριστερά (ή αλλιώς σωσίβιο). Αν τόσο το αγαπάτε το τζιν σας, αυτό το χαμηλοκάβαλο, προτιμήστε να το φοράτε με ριχτά μακριά μπλουζάκια και πουλόβερ.

    5. Ρούχα σε λάθος νούμερο 

    Μη νομίζετε πως φορώντας φαρδιά ρούχα κρύβετε τα κιλάκια που έχετε πάρει. Ή το αντίθετο, πως φορώντας πολύ στενά ρούχα δεν τονίζετε τις καμπύλες σας. Επιλέξτε ρούχα στο νούμερό σας. Ούτε πιο μεγάλα, ούτε πιο μικρά γιατί σε διαφορετική περίπτωση το αποτέλεσμα πάντα θα είναι απογοητευτικό. Τα φαρδιά ρούχα παχαίνουν, τα στενά, αν δεν είναι ακριβώς στο νούμερό σας, επίσης.

    6. Το φθηνό ρούχο

    “Αυτό το φόρεμα το πήρα μόνο 20 ευρώ, φαίνεται; Δεν φαίνεται!”, λέτε στις φίλες σας όλο καμάρι. Λοιπόν ήρθε η στιγμή της σκληρής αλήθειας. Φαίνεται! Φυσικά και φαίνεται! Από το ύφασμα, το ράψιμο, τις ραφές, από παντού φωνάζει. Και δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν έχετε άλλη επιλογή. Όχι όμως ν΄αγοράζετε 10 φθηνά κομμάτια ενώ με τα ίδια χρήματα, ίσως και με λιγότερα, θα μπορούσατε να πάρετε δυο τρία αλλά καλύτερης ποιότητας, που πραγματικά θα σας κολάκευαν!Θυμηθείτε πάντως πως καλύτερα να κάνετε οικονομίες και ν΄αγοράσετε μετά από 3 μήνες ένα ωραίο παλτό, παρά ένα φθηνό επειδή θέλετε κάτι να…ψωνίσετε για να φορέσετε το βράδυ.

    7. Περιποιηθείτε τα ρούχα σας 

    Ένα άσπρο πουκάμισο πρέπει να είναι άσπρο. Όχι γαριασμένο. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βάλετε λευκαντικό. Μην αφήνετε μια ζακέτα χωρίς δυο κουμπιά επειδή δεν βρήκατε χρόνο να τα ράψετε. Το ίδιο και με το στρίφωμα της φούστας ή του παντελονιού. Και τέλος, όταν ένα πουλόβερ αρχίζει να κάνει μικρά γρομπαλάκια, απλώς το φοράμε μόνο στο καταφύγιο στο βουνό σε περίπτωση ανάγκης και μόνο! Αλλιώς όσο κι αν το αγαπάμε, το αποχωριζόμαστε (με την ίδια αγάπη και δάκρυα στα μάτια…)

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 10 στιλάτα ντυσίματα για την άνοιξη, για να φαίνεσαι πιο αδύνατη!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλες οι τάσεις στα παπούτσια για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς θα φορέσεις και με τι θα συνδυάσεις το τζιν πουκάμισο



    ΣΧΟΛΙΑ