• The Wiseman

    Το νέο (γυναικείο) πρόσωπο της Folli Follie που ψάχνουν οι δικαστές

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Σε κατάσταση νευρικής κρίσης η κυβέρνηση 

    Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται η κυβέρνηση που δείχνει να συνεχίζει την πορεία της εν μέσω απειλών, εκβιασμών και μηνυμάτων στο εσωτερικό του συνασπισμού που την απαρτίζει. Λάδι στη φωτιά έριξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός που επέλεξε να στείλει νέο μήνυμα στους υπουργούς του λίγο μετά την παραίτηση Κοτζιά αλλά και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Η κυβέρνηση παρουσιάζει πλέον εικόνα διάλυσης. Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά έβγαλε στο προσκήνιο τα προβλήματα που επιμελώς έκρυβαν «κάτω από το χαλί» και η κατάσταση δείχνει να οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εξελίξεις απρόσμενες και ενδεχομένως εκτός σχεδιασμού. Απειλές, έμμεσοι εκβιασμοί, προειδοποιήσεις και… μηνύματα συνθέτουν το παζλ ενός κυβερνητικού σχήματος που τελεί υπό διάλυση, με τους υπουργούς και τους βουλευτές των δύο κομμάτων να παρακολουθούν τις εξελίξεις αγνοώντας στην πλειοψηφία τους τι συμβαίνει και ποια είναι τα επόμενα βήματα.

    Τα τινάζει όλα στον αέρα; 

    Το θέμα των μυστικών κονδυλίων φέρεται αποφασισμένος να φέρει στη Βουλή ο Νίκος Κοτζιάς προκαλώντας νέους τριγμούς στην κυβέρνηση αφού στόχο του αποτελεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η διαχείρισή τους από τον Πάνο Καμμένο. Ο κ. Κοτζιάς παραιτήθηκε εκτιμώντας πως ο πρωθυπουργός τον άφησε ακάλυπτο όταν του επιτέθηκε ο Πάνος Καμμένος στο προχθεσινό υπουργικό συμβούλιο επιχειρώντας να κατηγορήσει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών για τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων στο υπουργείο του.

    Ποιο είναι το νέο πρόσωπο της Folli Follie 

    Υπάρχει ένα πρόσωπο από τον επιχειρηματικό χώρο με πηγές και γνώσεις που εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στο σκάνδαλο της Folli Follie. Nομική πηγή, η οποία εμπλέκεται άμεσα με την υπόθεση, υποστηρίζει ότι οι έρευνες εστιάζονται ΗΔΗ και προς αυτή την κατεύθυνση.

    Πρόκειται για πρόσωπο (γυναίκα λένε οι γνωρίζοντες) που βοήθησε στη μεταφορά των κεφαλαίων από τα ομολογιακά που εκδόθηκαν με την εγγύηση ξένων οίκων (UBS, Credit Suisse) στην Άπω Ανατολή. To πρόσωπο αυτό είναι γνωστό στους εισαγγελείς, που διερευνούν την υπόθεση. 

    Βουτιά στο ΧΑ

    Με το που ξεκίνησε να μιλάει ο Αλέξης και να δηλώνει ότι δεν δέχεται καμία διγλωσσία ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο έφθασε κοντά στο -2%. Οι επενδυτές βλέπουν το… τρένο να έρχεται και η πολιτική αβεβαιότητα χτυπάει κόκκινο. Το τρένο φοριέται από χθες το πρωί ως έκφραση μετά την δήλωση Τζανακόπουλου ότι «όποιος διαφωνεί κατεβαίνει από το τρένο». Μιας και όλοι πετούν ένα τσιτάτο θα γράψουμε και εμείς: «Τρένο το ΧΑ»!

    Είδες η BlackRock;

    Αύξησε την μετοχική της θέση στην Alpha Bank η BlackRock. Το ποσοστό που ελέγχει στην ελληνική τράπεζα έφθασε το 5,96%. Η ξένη εταιρεία έχτιζε, όπως πληροφορείται η στήλη, με σταθερό ρυθμό τη θέση της στην Alpha Bank ειδικά με την «μαύρη Τετάρτη» όταν ξεκίνησε το ξύλο στις τραπεζικές μετοχές. 

    Δίνουν τράτο για το Ντυνάν

    Το Ίδρυμα Ωνάση θα κληθεί, όπως μαθαίνουμε, τις επόμενες ημέρες από την τράπεζα Πειραιώς σε νέο γύρο επαφών με στόχο να βελτιώσει την προσφορά του για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Στόχος είναι το προσφερόμενο τίμημα να φθάσει τα 90 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον προκειμένου και η τράπεζα να μην έχει θέμα και η κυβέρνηση να πανηγυρίσει…

    Για επικοινωνία με τη στήλη: [email protected]

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ