• Κοινωνία

    Τέσσερις ισχυροί μετασεισμοί μέσα σε 28 λεπτά στη Ζάκυνθο – Τι λένε οι σεισμολόγοι

    • NewsRoom
    ζακυνθος-σεισμος-παναγουλα


    Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στη Ζάκυνθο μετά τον ισχυρό σεισμό 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σε διάστημα μόλις 28 λεπτών σημειώθηκαν τέσσερις αισθητοί μετασεισμοί, μεγέθους από 3,6 Ρίχτερ έως και 4,3 Ρίχτερ, το απόγευμα της Δευτέρας, συμφωνα με στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου.

    Ειδικότερα, ο πρώτος μετασεισμός ήταν μεγέθους 4,3 Ρίχτερ και σημειώθηκε περίπου στις 17:10. Μόλις 13 λεπτά αργότερα, στις 17:23, σημειώθηκε ο δεύτερος μετασεισμός, μεγέθους 3,6 Ρίχτερ. Στις 17:27, εκδηλώθηκε ο τρίτος μετασεισμός, μεγέθους 3,8 Ρίχτερ και 11 λεπτά, καταγράφηκε ο τέταρτος και τελευταίος σεισμός της μικρής αυτής ακολουθίας, επίσης μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    Οι σεισμολόγοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας, επιμένουν ωστόσο ότι πιθανότατα το επόμενο διάστημα να σημειωθεί ισχυρός μετασεισμός, μεγαλύτερος από 5,5 Ρίχτερ, ίσως και πάνω από 6 Ρίχτερ.

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξακολουθούν να καταγράφουν τις υλικές ζημιές, ενώ η καθημερινότητα έχει επανέλθει σε ικανό επίπεδο στο ρυθμό της, μετά το αρχικό σοκ της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καθηγητές ΑΠΘ: Έρμαιο των συμμοριών η πανεπιστημιούπολη, ζητάμε μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση mononews: Θεωρείτε λογικό το μέτρο της αναγκαστικής κατάσχεσης λόγω χρεών ή όχι;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ζάκυνθος μετά τους σεισμούς – Εκκενώθηκαν σπίτια



    ΣΧΟΛΙΑ