• Ροή Ειδήσεων

    Τα δύο πρώτα δάνεια της Praxia Bank και το μέγα-σκάφος του Γιώργου Προκοπίου

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


     Έπιασε δουλειά η Αναστασία της Praxia Bank

    «Το καλό πράγμα αργεί να γίνει», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός. Εν προκειμένω η παροιμία ταιριάζει γάντι στην παρατεταμένη (χρονικά) προετοιμασία που κάνει η διοίκηση της Praxia Bank υπό την καθοδήγηση της διευθύνουσας συμβούλου, Αναστασίας Σακελλαρίου. Η στήλη πληροφορείται ότι η τράπεζα, η οποία ακόμη δεν έχει τεθεί σε φουλ λειτουργία, κατάφερε να χορηγήσει τα δύο πρώτα της δάνεια! Οι πελάτες είναι δύο επιχειρήσεις και τα ποσά κινήθηκαν κοντά στα 20 εκατ. ευρώ (το ένα ίσως και λίγο παραπάνω). Οι ρυθμοί, βέβαια, δεν είναι οι ενδεδειγμένοι αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μέσα στο επόμενο εξάμηνο… 

    Οι Σπέτσες, οι εφοπλιστές και το σκάφος που εντυπωσίασε

    Την τιμητική τους είχαν το Πάσχα οι Σπέτσες. Το νησί του Αργοσαρωνικού βούλιαξε από celebrities, εφοπλιστές και επιχειρηματίες, τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα, καθώς τα σκάφη που βρέθηκαν ανοικτά αλλά και στη μαρίνα ήταν, όπως πληροφορούμαι, εντυπωσιακά. Υπήρξε όμως ένα που κέρδισε τις εντυπώσεις… Και δεν ήταν άλλο από το σκάφος των 100 μέτρων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου. 

    Πλησιάζει η ώρα της έκδοσης ομολόγου

    Έτοιμοι μαθαίνω ότι είναι στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για την επόμενη έκδοση ομολόγου. Η συνεννόηση με τις ξένες επενδυτικές τράπεζες έχει γίνει και το κουμπί της νέας (3ης κατά σειρά) εξόδου στις αγορές θα πατηθεί την επόμενη εβδομάδα. Το ποσό που θα αντληθεί θα είναι γύρω στα 3 δισ. ευρώ. 

    Η Αχτσιόγλου μόνο διαφημίζει…

    Η στήλη παρακολουθεί – με ευλάβεια – τις τελευταίες εβδομάδες την καλλίπυγο υπουργό Εργασίας Έφη (Αχτσιόγλου). Δίνει συνεντεύξεις, κάνει δηλώσεις και μονότονα αναφέρεται στα θετικά της ρύθμισης των οφειλών που έχουν οι ασφαλισμένοι προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Πρόκειται για τη ρύθμιση έως 120 δόσεις. 

    Η υπουργός περιφέρεται και διαφημίζει εδώ και δύο περίπου μήνες μια ρύθμιση που υπάρχει μόνο στα χαρτιά… Μήπως λοιπόν θα ήταν καλύτερο κυρίως για το δικό της πολιτικό κεφάλαιο να σταματήσει να μιλάει για κάτι που θα γίνει και να επισπεύσει την ψήφιση της ρύθμισης από τη Βουλή;

    Διότι πολύ «θα, θα…» ακούμε και από πράξη τίποτα… Καλό θα ήταν να περιμένει μέχρι τα μέσα του μήνα όταν θα την φέρουν στην Βουλή και μετά να βγει στα… μπαλκόνια! 

    Ετοιμάζονται στην Εθνική Τράπεζα

    Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διευθέτηση των λεπτομερειών από τον Παύλο Μυλωνά και την ομάδα του για το investor day που θα πραγματοποιήσει η τράπεζα στα μέσα του μήνα στο Λονδίνο. Κάποιοι χαίρονται, κάποια συνεχίζουν να γκρινιάζουν… Κάθε αλλαγή και δύσκολη! 

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ