• Ροή Ειδήσεων

    Συνελήφθησαν «πορτοφολάδες» του ΗΣΑΠ και του μετρό


    Συνελήφθησαν 5 άτομα για κλοπές πορτοφολιών από επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις κλοπών.

    Ειδικότερα, στις 3 Μαρτίου,  συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα. Σε βάρος του, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ αναζητείται η 29χρονη αλλοδαπή συνεργός του.

    Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες κατά το τελευταίο τετράμηνο, δρώντας από κοινού και εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό σε συρμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, ή δημιουργώντας τεχνητό συνωστισμό, αφαιρούσαν από επιβάτες τα πορτοφόλια τους ή τα κινητά τους τηλέφωνα.

    Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 10 περιπτώσεις κλοπών από επιβάτες του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στον Σταθμό Βικτώρια.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

    Μία ημέρα πριν, συνελήφθησαν έξω από τον Σταθμό του Μετρό «Ακρόπολη» από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τέσσερις αλλοδαποί για διακεκριμένη κλοπή.

    Έπειτα από έρευνα, βρέθηκε στην κατοχή τους γυναικείο πορτοφόλι, το οποίο όπως εξακριβώθηκε είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από μία γυναίκα, στο Σταθμό του Μετρό «Συγγρού-Φιξ».

    Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θεσσαλονίκη: Νέες συλλήψεις για ναρκωτικά στο ΑΠΘ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε διαπράξει 51 ληστείες και κλοπές



    ΣΧΟΛΙΑ