• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σε έσοδα 1 δισ. δολαρίων με sushi και ξενοδοχεία στοχεύει ο Robert De Niro [pics & video]

    • Bloomberg


    Η Nobu Hospitality LLC, η αλυσίδα εστιατορίων sushi και πολυτελών ξενοδοχείων που ίδρυσαν ο Robert De Niro, ο σεφ Nobu Matsuhisa και ο κινηματογραφικός παραγωγός Meir Teper, αναμένει ότι θα έχει έσοδα 1 δισ. δολαρίων σε πέντε χρόνια, καθώς στην αυτοκρατορία των τριών έρχονται να προστεθούν και συγκροτήματα κατοικιών.

    Βασικό βήμα για την ανάπτυξη της εταιρείας ήταν το πρώτο άνοιγμα που έκανε στη συγκεκριμένη αγορά, προσθέτοντας 660 κατοικίες και 36 πολυτελείς σουίτες ξενοδοχείου πάνω από ένα εστιατόριο Nobu στο Τορόντο – κατοικίες και σουίτες που, ενώ ανακοινώθηκαν μόλις πέρυσι, πουλήθηκαν μέσα σε τρεις μήνες.

    Η εταιρεία ξεκίνησε με ένα εστιατόριο sushi στη Νέα Υόρκη το 1994 και σήμερα διαθέτει πάνω από 40 επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και το Λονδίνο και το Λας Βέγκας.

    Το project της Nobu στο Τορόντο

    «Αναπτυσσόμαστε μάλλον γρήγορα», λέει ο Trevor Horwell, CEO της Nobu Hospitality. «Συνήθως στα εστιατόριά μας μπορούμε να έχουμε πάνω από 100.000 πελάτες τον χρόνο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πείσουμε ένα 10% με 15% των πελατών αυτών να γεμίσουν τα ξενοδοχεία μας. Γι’ αυτό και επεκταθήκαμε στα ξενοδοχεία», προσθέτει.

    Η Nobu Hospitality ευελπιστεί ότι θα έχει ολοκληρώσει το project του Τορόντο, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει σε κόστος τα 231 εκατ. δολάρια, σε 30 μήνες, σύμφωνα με τον Horwell, με τις περισσότερες κατοικίες να έχουν ήδη πουληθεί σε ντόπιους.

    Το Nobu Resort

    «Εδώ έχω γυρίσει ταινίες, έχω κάνει ένα φεστιβάλ και είναι ένα λογικό μέρος να ανοίξουμε», δήλωσε ο De Niro, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης των εργασιών, η οποία περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, χρυσά φτυάρια και Ιάπωνες ντράμερ.

    Η εταιρεία υπολογίζει να αναπτύξει επίσης άλλα δύο project μεικτής χρήσης, ένα στο Σάο Πάολο και ένα στο Λος Κάμπος, στο Μεξικό, ενώ αναζητεί επενδυτικές ευκαιρίες και στην Ασία, σε πόλεις όπως η Ταϊπέι, το Χονγκ Κονγκ και η Τζακάρτα. Μάλιστα, ο CEO της εταιρείας ελπίζει ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία η αλυσίδα θα αριθμεί 10 project Nobu μεικτής χρήσης, ενώ θα προσθέτει πέντε ξενοδοχεία και εστιατόρια ετησίως.

    Το όνειρο όμως των τριών επιχειρηματιών είναι η Νέα Υόρκη, αλλά όπως λέει ο ίδιος ό,τι γίνει στη Νέα Υόρκη πρέπει να είναι ξεχωριστό.

    «Αν κάναμε κάτι μεικτής χρήσης, θα έπρεπε να είναι το καλύτερο, γιατί στη Νέα Υόρκη υπάρχουν εξαιρετικές αναπτύξεις», τονίζει.

    Ο ίδιος ο De Niro ελπίζει να δει και ένα Nobu resort μέσα στα επόμενα χρόνια, στην ιδανική περίπτωση στις Βερμούδες…



    ΣΧΟΛΙΑ