• Ροή Ειδήσεων

    Το μεγάλο αίνιγμα: Ποιοι δεν έδωσαν τα «χαρτιά» του Υγεία

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ποιοι δεν έδωσαν τα «χαρτιά» του Υγεία; 

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης για το Υγεία το οποίο και πέρασε στον έλεγχο της CVC Capital. Συνολικά το αποτέλεσμα της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης ήταν να συγκεντρωθεί το 96,45% των μετοχών του ιδιωτικού θεραπευτηρίου. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, περίπου το 3,5% του Υγεία που αντιστοιχούν σε 10.847.703 μετοχές δεν ανταποκρίθηκαν στη δημόσια πρόταση.  Με βάση το προσφερόμενο τίμημα του 0,95 ευρώ οι μετοχές αυτές που «έμειναν στο ράφι» αντιστοιχούν σε αξία 10,3 εκατ. ευρώ.

    Ποιοι άραγε να είναι εκείνοι που δεν πήγαν να πληρωθούν άμεσα αλλά κράτησαν τα «χαρτιά» στο συρτάρι τους; Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή κατά την οποία θα ενεργοποιηθεί το squeeze out με τη διαγραφή των μετοχών από το χρηματιστήριο.

    Να σημειωθεί ακόμα  ότι υπάρχει ακόμα ένα περιθώριο 3 μηνών για να παραδώσουν τα χαρτιά σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν να είναι μέτοχοι του ΥΓΕΙΑ ακόμα και μετά το squeeze out.

    «Τσαντίζει» κόσμο ο Ορέστης Τσακαλώτος

    Η μετοχική συνεργασία της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων οφειλών – δανείων, χρέη προς ΔΕΚΟ – που έχει ο ξάδερφος του Ευκλείδη, ο Ορέστης Τσακαλώτος με την Pimco έχει αρχίσει να τσαντίζει ξένες εταιρείες που προσπαθούν να πάρουν δουλειά στην Ελλάδα.

    «Όποια πέτρα κι σηκώσεις βρίσκεις την Qualco, της οποίας το 20% το έχει η Pimco», έλεγε στην στήλη εκπρόσωπος ξένου fund και ευθέως τόνιζε ότι “οι δουλειές κλείνονται και με τις ευλογίες – επιρροή – του ξαδέλφου υπουργού και των άλλων κυβερνητικών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ.”

    Η έκρηξη του ξένου στελέχους έγινε με αφορμή την επικείμενη τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ετοιμάζει η ΔΕΗ αλλά και την είσοδο διά της Pimco στο μεγάλο project της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Tράπεζας Πειραιώς καθώς η Pimco σε συνεργασία με την σουηδική Intrum έχουν προβάδιασμα…

    Παρακολουθεί ο SSM

    Στην Φρανκφούρτη παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης για τα δάνεια του ΔΟΛ. Κι αυτό διότι εμπλέκονται τραπεζικά στελέχη που συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμά τους. Βέβαια, δεν σημαίνει κάτι αυτό καθώς όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ωστόσο, οι επόπτες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και όπως μαθαίνω η ενημέρωσή τους γίνεται σε καθημερινή βάση. 

    Γελούν και τα πατώματα

    Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο βγήκε τις προηγούμενες μέρες και μίλησε για τις τράπεζες ο Χαράλαμπος Γκότσης.

    «Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που μετά από δέκα μήνες ετοιμάζεται να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στην οικογένεια Κουτσολιούτσου για την υπόθεση χειραγώγησης των μετοχών από τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και τον μπαμπά του, έχει άποψη για τις τράπεζες και μας είπε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ανακεφαλαιοποίησης», έλεγε στην στήλη γνωστός για το χιούμορ του τραπεζίτης. 

    Έρχονται τα βραχιολάκια

    Πράγματι αληθεύει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι έτοιμη να πράξει τα δέοντα για τους Κουτσολιούτσους. Η μήνυση θα αφορά κακούργημα και σύντομα θα ασκηθεί δίωξη… 



    ΣΧΟΛΙΑ