• Ροή Ειδήσεων

    Live show Τσίπρα την ώρα που μετράμε νεκρούς και οι φλόγες κατακαίουν την Αττική


    Την ώρα που η Αττική μετρούσε τουλάχιστον 3 νεκρούς ο ελληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να κανει live show απο την Τηλεόραση. Φτάνοντας στην Ελλάδα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός μετέβη στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Χαλάνδρι προκειμένου να λάβει απο πρώτο χέρι ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών. Πλαισιωμένος από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Ρήγα και άλλους συνεργάτες του, ο κ. Τσίπρας ρώτησε αν έχουμε υποβάλει στην Κομισιόν αίτημα συνδρομής από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και… τι ώρα θα απογειωθούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη το πρωί της Τρίτης. «Με το πρώτο φως, στις έξι το πρωί» του απάντησε ο Νίκος Τόσκας. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στη μεταμεσονύχτια σύσκεψη δεν παρέστη ούτε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, ούτε ο Πάνος Καμμένος, ούτε ο Φώτης Κουβέλης ή κάποιος από τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων.

    Απο την συνομιλία που ειχε ο πρωθυπουργός με την ηγεσία της πυροσβεστικής αλλα και των αρμοδίων υπουργών φάνηκε πως ο κ Τσιπρας δεν ειχε εικόνα:
    -Για τον εγκλωβισμό πολιτών στο λιμάνι της Ραφήνας
    -Για την ένταση των ανέμων
    -Για την ανταπόκριση αλλων χωρών της ΅Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εκκλήσεις της Ελλάδας για βοήθεια
    -Για την εξέλιξη του φαινομένου

    tsip1

    Εντύπωση προκαλεί η αναφορά του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας Γιάννη Καπάκη που είπε πως οι καιρικές συνθήκες ειναι αντίστοιχες του 2007. «Οι άνεμοι έφτασαν τα 11 μποφόρ σε ριπές, το σενάριο ήταν πιο εφιαλτικό, ήταν ένας καιρός που είχε κάνει και το 2007» είπε ο κ. Καπάκης φέρνοντας στο νου την αλησμόνητη δήλωση του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα που είχε αποδώσει την πολύνεκρη τραγωδία του 2007 στον… στρατηγό άνεμο.

    «Μέσα σε δύο ώρες η φωτιά έφτασε μέχρι το λιμάνι της Ραφήνας» παρατήρησε ο κ. Τόσκας.

    «Από τον Μάιο, Ιούνιο ως τέλη Ιουλίου λόγω των καιρικών συνθηκών πήγαμε πολύ καλά, τώρα κάθε μια ώρα είχαμε και μια πυρκαγιά» παρατήρησε ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

    Πάντως απο τις ερωτήσεις του κ. Τσίπρα φάνηκε πως ήθελε περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό των πυρκαγιών και την χρονική τους εκδήλωση.
    Την ίδια ωρα πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρμόδιοι μηχανισμοί εκτός απο το σχέδιο πυρόσβεσης έχουν ενεργοποιήσει δύο παράλληλα σχέδια: Για την παραλαβή-εξυπηρέτηση πληθυσμού με πλωτά μέσα του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού στο λιμάνι της Ραφήνας και για την περιπολία πυροφυλακής σε όλη την Αττική.

    tsip2
    tsip3

    Δηλώσεις Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ