• Ροή Ειδήσεων

    Ίμια: Αυτό είναι το φυλάκιο που φτιάχνουν οι Τούρκοι απέναντι από τις βραχονησίδες (pics)

    • NewsRoom


    Η τούρκικη πλευρά φαίνεται να κάνει  ό,τι περνάει από το χέρι της, ώστε να συντηρήση την εμπρηστική στάση της που ξεκίνησε με τον εμβολισμό ελληνικού πλοίου, κάνοντας εργασίες σε φυλάκιο αυτή τη φορά για να βλέπουν τι γίνεται στα Ίμια.

    Το φυλάκιο βρίσκεται πάνω στη νησίδα Τσαβούς, ένα μίλι από τα Ίμια και η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, επικευάζει το φυλάκιο ηλικίας 350 ετών, προκειμένου οι τούρκοι στρατιώτες να παρατηρούν κάθε κίνηση στην θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια.

    Οι Τούρκοι μετέφεραν από την Αλικαρνασσό δεξαμενή με νερό και γεννήτρια. Και αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ είναι οι εργασίες για την κατασκευή μιας γλίστρας προκειμένου να γίνεται αποβίβαση στρατιωτικών δυνάμεων.

    «Τα έργα πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς στην παραλία» αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, ενώ τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, ένα στρατιωτικό πλοίο βρίσκεται απέναντι από την συγκεκριμένη παραλία όλη μέρα.

    Στο μεταξύ, τουρκικά πολεμικά πλοία και πλοία του λιμενικού παραμένουν στην περιοχή. Οι τούρκοι ισχυρίζονται ότι κατά την διάρκεια της νύχτας της 13ης Φεβρουαρίου 3 ελληνικά πλοία του λιμενικού μπήκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα για 15 λεπτά αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των τούρκων να αποχωρήσουν.

    Μετά το περιστατικό της περασμένης Δευτέρας, οι τούρκοι υποστηρίζουν ότι στην περιοχή των Ιμίων μετέβησαν 2 ελικόπτερα, 6 σκάφη του λιμενικού, 1 πολεμικό πλοίο και 1 έρευνας και διάσωσης.

    Ενώ σήμερα, ισχυρίζονται ότι γύρω από τα Ίμια βρίσκονται 2 πολεμικά πλοία και 2 σκάφη του λιμενικού.

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMA: Φραγκούλης Φράγκος: «Το ΥΠΕΞ πρέπει να ξεμπροστιάσει την Τουρκία»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα βίντεο-ντοκουμέντο που «καίνε» την τουρκική πλευρά: Οι κινήσεις πριν και μετά το επεισόδιο στα Ίμια (video)



    ΣΧΟΛΙΑ