• Ροή Ειδήσεων

    Ιερώνυμος για Σκοπιανό: Να προετοιμαστούμε για δύσκολες καταστάσεις (video)

    • NewsRoom

    Από παλαιότερη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ιερώνυμο


    Τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος,  λίγες ώρες πριν συνεδριάσει για το θέμα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις πολλών πολιτικών προσώπων και την αρχική κατακραυγή του ΥΠΕΞ, που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό τις προηγούμενες μέρες, ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε ξανά τις δικές του ανησυχίες για το όνομα “Μακεδονία”.

    Ο κ. Ιερώνυμος μία μέρα μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Νταβός, μπήκε στην ουσία του προβλήματος, θέτοντας το ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων .

    «Αυτό το Σύνταγμα μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, μιλάει για πόλεις, μιλάει για πολλά πράγματα. Επομένως, αν θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις» όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο Αρχιεπίσκοπος επέμεινε στην θέση της η Εκκλησία για μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ θα συνέλθει την Παρασκευή η Ιερά Σύνοδος.

    Συγκεκριμένα, αύριο στη συνεδρίαση θα τεθεί και το θέμα των συλλαλητηρίων που έπονται και της συμμετοχής των ιεραρχών και της στάσης της επίσημης εκκλησίας, μετά και τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και ενόψει της νέας συγκέντρωσης στην Αθήνα.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ