• Ροή Ειδήσεων

    Οι συζητήσεις του Γ. Βαρδινογιάννη με επιχειρηματίες και που μετακομίζει ο Θ. Καλαντώνης

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Συζητήσεις με επιχειρηματίες κάνει ο Τζίγγερ για την αμκ της IBG

    Μεταξύ τυρού και αχλαδιού ο επιχειρηματίας Γιάννης Βαρδινογιάννης – γνωστός και ως Τζίγγερ – συζητά με ισχυρές επιχειρηματικές οικογένειες το ενδεχόμενο συνεργασίας στο μετοχικό κεφάλαιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG). Οι συζητήσεις από τον εφοπλιστή γίνονται ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, η οποία προβλέπεται να γίνει μέσα στο 2019. Η συνταγή της μετοχικής συνεργασίας είναι παλαιά και επιτυχημένη… εξ ου και ο γόνος της πιο ισχυρής επιχειρηματικής οικογένειας της Ελλάδος ακολουθεί αυτή την στρατηγική.

    Η στήλη πληροφορείται ότι η οικογένεια δεν έχει πρόβλημα το ποσοστό που θα ελέγχει στην IBG να πέσει κάτω από το 50% υπό την προϋπόθεση οι σύμμαχοι να είναι ισχυροί και με δυνατά κεφάλαια… 

    Μαθαίνω επίσης ότι τα σχέδια για την ανάπτυξη της τράπεζας είναι σοβαρά και προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, χωρίς ωστόσο να χάνουν το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων…

    Αδράνεια στην Οικονομία 

    Πάντως γενικά οι επιχειρηματίες αγωνιούν για το αύριο. Το κλίμα στην οικονομία δεν είναι καλό και οι Συριζαίοι δεν κάνουν τίποτα για να το βελτιώσουν. Όλα έχουν πέσει σε προεκλογική αδράνεια και όσο περνάνε οι ημέρες όλα θα χειροτερεύουν. Άπαντες αναφέρουν ότι θα προσπαθήσουν να κλείσουν τις τελευταίες business πριν πέσουν από την εξουσία. Οι επόμενοι μήνες θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα βγουν στον αέρα και νέα σκάνδαλα. Υπομονή για λίγες εβδομάδες ακόμα. Η στήλη μαθαίνει ότι μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη τουλάχιστον 2 επιχειρηματίες θα καταγγείλουν πολλά!!!

    Ο Τζώρτζης και οι φίλοι του

    To mononews.gr ρωτάει εδώ και πολλούς μήνες αλλά ο αρμόδιος υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος κωφεύει. Ποιοι καλύπτουν την οικογένεια της Folli Follie; Οι άνθρωποι του Φλαμπουράρη ή του Παππά; Και μιλάμε για την διορισμένη από την κυβέρνηση Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Εμείς σας υποσχόμαστε νέες αποκαλύψεις προσεχώς!!!

    Ο απόστρατος ναύαρχος, η φιλία με τον Αποστολάκη και τα ακίνητα 

    Στο υπουργείο Άμυνας και συγκεκριμένα στην υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας (του υπουργείου) μαθαίνω ότι γίνεται χαμός καθώς μετά την αποπομπή του προηγούμενου διευθυντή – τον οποίο είχε επιλέξει ο Καμμένος – η θέση δεν έχει καλυφθεί ακόμη μέσω διαγωνισμού. 

    Ωστόσο κάθε πρωί πάει ένας απόστρατος ναύαρχος – φίλος του υπουργού Αποστολάκη – και δίνει εντολές και κατευθύνσεις για τους διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν άμεσα… 

    Ο ναυαρχούκος Μπάμπης Παπαδόπουλος όπως πληροφορούμε, λοιπόν, όχι μόνο εντέλει αλλά προσπαθεί να κατευθύνει τους διαγωνισμούς με ακίνητα-φιλέτα προς συγκεκριμένες ατραπούς… Και η προσπάθεια που κάνει δεν είναι απαλή αλλά έχει χαρακτηριστικά πιέσεων… 

    Στο Μοσχάτο το SPV της Eurobank

    Στην Eurobank τα έβαλαν κάτω, τα μελέτησαν και αποφάσισαν το SPV να εγκατασταθεί σε ένα κτήριο στο Μοσχάτο κοντά στα γραφεία που σήμερα στεγάζονται οι υπηρεσίες της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων FPS. 

    Το εγχείρημα θα ξεκινήσει την λειτουργία του προς τα τέλη του 2019 και θα έχει πάνω του όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της τράπεζας αλλά και πρόσθετα καθώς θα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. 

    Στο Μοσχάτο εκτός των στελεχών θα μετακομίσει και ο επικεφαλής της SPV ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Θοδωρής Καλαντώνης.  

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ