• Ροή Ειδήσεων

    Η συγκλονιστική στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας του Κερίτη στα Χανιά (video – pics)

    • NewsRoom


    Η γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό κατέρρευσε το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς δεν «άντεξε» το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας, παρά τις προσπάθειες θεμελίωσης της γέφυρας που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

    Η γέφυρα, άνοιξε χθες το απόγευμα, εξαιτίας της μεγάλης κατολίσθησης στο Φουρνέ, προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση οχημάτων, ωστόσο σήμερα, το πρωί, κατέρρευσε τμήμα λίγο πριν την είσοδο στην γέφυρα και λίγες ώρες αργότερα, έπεσε η γέφυρα.

    Μπροστά από την γέφυρα έχουν τοποθετηθεί τεράστιες πέτρες, ώστε να μην προσπαθήσει να προσεγγίσει κανείς το σημείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σκινές και ο Αλικιανός, έχουν αποκλειστεί εντελώς καθώς δεν υπάρχει πια δρόμος για να συνδέει τα δύο χωριά.

    Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

    «Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, ότι σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, από τις πρώτες πρωινές ώρες, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περισσότερες περιοχές στο νομό Χανίων, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί τόπου και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν με κυριότερη την αδυναμία πρόσβασης σε πολλές περιοχές σε ολόκληρο το νομό.

    Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία τους, ενώ υπογραμμίζει ότι τα συνεργεία του βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των βλαβών, όταν και εφόσον είναι εφικτή η πρόσβαση στα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές».

    Δείτε την συγκλονιστική στιγμή της κατάρρευσης της ιστορικής γέφυρας

    https://www.facebook.com/watch/?v=1257995851024624

    https://www.facebook.com/watch/?v=1257995851024624

    https://www.facebook.com/1265630826/videos/10214296997919926/

    Κατέρρευσε η γέφυρα και στις Βουκολιές

    Δραματικές είναι εικόνες στο σημείο του δρόμου προς Βουκολιές, όπου τα νερά έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε χείμαρρους, ενώ κατέρρευσε και η γέφυρα στο σημείο. Οι εικόνες είναι ενδεικτικές της κατάστασης:

     

    Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» θα συνεχίσει να «χτυπά» την Κρήτη, κυρίως το δυτικό τμήμα του νησιού, καθώς όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr τα ισχυρά φαινόμενα (βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά) θα συνεχιστούν μέχρι και το πρωί της Τρίτης (26.02.2019). Η δυτική Κρήτη είναι εκείνη που θα δεχτεί πολύ μεγάλα ποσά βροχής και με δεδομένα τα προβλήματα που ήδη έχουν παρατηρηθεί, χρειάζεται και συνίσταται μεγάλη προσοχή σε μετακινήσεις και εργασίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα: Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι (pics & video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συστάσεις για προσοχή στους δρόμους ενόψει κακοκαιρίας



    ΣΧΟΛΙΑ