• The Wiseman

    Γιατί είναι έξαλλοι οι τραπεζίτες και τι άκουσαν οι αναλυτές στον Μυτιληναίο

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Έξαλλοι οι τραπεζίτες 

    Φοβούνται τα χειρότερα οι CEOs των ελληνικών τραπεζών όσο μαθαίνουν τα σενάρια που κυκλοφορούν για την πρόταση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας και γενικότερα την δομή του νομικού πλαισίου που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη. Μάλιστα, η κυβέρνηση τα ετοιμάζει εν κρυπτώ χωρίς καν να διαβουλεύεται μαζί τους… «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση», έλεγε αργά χθες στην στήλη κορυφαίο στέλεχος της τραπεζικής αγοράς. 

    Στα δύο το Μαξίμου 

    Κι ενώ οι τραπεζίτες είναι έξαλλοι, στο Μέγαρο Μαξίμου οι υπουργοί, και συγκεκριμένα ο Δραγασάκης με τον Λιάκο από την μία και ο Φλαμπουράρης με άλλους κορυφαίους από την άλλη, σφάζονται μεταξύ τους όσον αφορά το νέο πλαίσιο της πρώτης κατοικίας. 

    Οι δύο πρώτοι τάσσονται υπέρ του ήπιου σεναρίου με το πλαφόν να διαμορφώνεται στις 120.000 ευρώ οι άλλοι επιμένουν το όριο να ξεκινά από τις 150.000 ευρώ και να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για μια οικογένεια. 

    Ο Ευκλείδης από την πλευρά επειδή ξέρει πόσο ξύλο θα φάνε από τον Ντράγκι, τον Ένρια αλλά και από τον… φίλο τους τον Μοσκοβισί μαθαίνω ότι ανήκει στους λογικούς…

    Ο Μυτιληναίος θέλει μόνο την Μελίτη

    Σοκ μαθαίνουμε ότι έπαθαν χθες στην ΔΕΗ από το άνοιγμα των προσφορών για τις λιγνιτικές μονάδες και συγκεκριμένα όταν είδαν τα προσφερόμενα τιμήματα… 

    Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τον φάκελο και τα στελέχη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκαναν λόμπι στην αγορά για τους όρους που βάζει η εταιρεία, οι οποίοι αν δεν εκπληρωθούν από την ΔΕΗ και την κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει τίποτα.

    Όσο για τον Ευάγγελο Μυτιληναίο ο όμιλος κατέθεσε προσφορά μόνο για την Μελίτη. 

    Πάντως οι τραπεζίτες και αναλυτές που ανηφόρησαν προχθές  προς το Μαρούσι, καλεσμένοι της Μυτιληναίος μάλλον έφυγαν ικανοποιημένοι απο όσα άκουσαν.  Εντύπωση προκάλεσαν οι προβλέψεις του ομίλου για τη φετινή χρήση.

    Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψαν οι αναλυτές, ο τζίρος θα είναι περίπου στα 2,2 δισ. ευρώ, τα EBITDA στα 400 εκατ. και τα καθαρά κέρδη γύρω στα 200 εκατ. 

    Όπως ειπώθηκε, ο όμιλος εκτιμά ότι στο τέλος του τρέχοντος έτους ο καθαρός δανεισμός θα διαμορφωθεί σε ποσοστό μικρότερο από 30% του equity, προκειμένου να υπάρχει σημαντικό περιθώριο χρηματοδότησης νέων επενδυτικών σχεδίων.

    Με τον Κουτσολιούτσο τι γίνεται;

    Γιατί καθυστερεί η κλήση από την δικαιοσύνη για τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας; 

    Οι μήνες περνούν και η δικαιοσύνη δεν κινείται ενώ ο Τζώρτζης διοικεί την επιχείρηση. Μήπως έχει τόσο ισχυρό κυβερνητικό δόντι εξ ου και δεν ξεκινά η δικαστική διαδικασία; Λέμε εμείς τώρα…



    ΣΧΟΛΙΑ