• Ροή Ειδήσεων

    Φαίδων Γεωργίτσης: Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον μεγάλο γόη του ελληνικού σινεμά (video,pics)

    • NewsRoom


    Το τελευταίο αντίο, λένε αυτή την ώρα, η οικογένεια, φίλοι και συγγενείς στον Φαίδωνα Γεωργίτση ,στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης. Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 80 ετών και βύθισε στη θλίψη τους αγαπημένους του. Συντετριμμένοι έφθασαν από νωρίς στο κοιμητήριο η σύζυγός του Μπέτσυ με τα δύο τους παιδιά, Ραφαέλο και Μαρίζα.  Ο δημοφιλής ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.

    Μέσα στο κτήμα «Κεκρωπία» όπου ζούσε με τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά είχε χτίσει το δικό του θέατρο για το οποίο καμάρωνε πολύ. Στο πολιτιστικό κέντρο 10 στρεμμάτων που είχε φτιάξει ο ηθοποιός, είχαν φιλοξενηθεί φεστιβάλ τραγουδιού και πολλά θεατρικά δρώμενα.

    Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη. Όντας σπουδαστής, πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζιλ Ντασέν το 1960.

    Όπως ήταν αναμενόμενο μετά το θέατρο και τον κινηματογράφο ακολούθησε και η μικρή οθόνη. Ήταν 1972 όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σειρά «Κόκκινο δαχτυλίδι». Στη δεκαετία του 1990 θα τον συναντήσουμε και πάλι να πρωταγωνιστεί μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές «Καλημέρα Ζωή» και «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου. Στο σινεμά επέστρεψε το 2008 και αφού είχε απουσιάσει για 26 χρόνια, ερμηνεύοντας έναν ρόλο στο φιλμ «Ο γιος του Τσάρλυ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Φαίδωνα Γεωργίτση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον Φαίδωνα Γεωργίτση



    ΣΧΟΛΙΑ