• Ροή Ειδήσεων

    Ελένη Τουλουπάκη: Αύριο κρίνεται η ανανέωση της θητείας της ή η επιλογή νέας εισαγγελέως Διαφθοράς

    Ελένη Τουλουπάκη

    Ελένη Τουλουπάκη


    Η νυν και δύο νέοι «μνηστήρες» διεκδικούν τη θέση της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς. Η θητεία της Ελένης Τουλουπάκη λήγει την Παρασκευή και αύριο είναι η κρίσιμη ημέρα που θα αποφασιστεί η ανανέωση ή όχι της θητείας της, την ώρα που στα χέρια της «καίει» η υπόλοιπη δικογραφία της Novartis με τις επικείμενες νέες αρχειοθετήσεις όσων πολιτικών δεν προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής σε δωροδοκίες.
    Στις 9.30 το πρωί, το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου  συνεδριάζει και επιλέγει ποιος θα είναι ο επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για τα επόμενα 2 χρόνια.
    Στο παρά πέντε της επιλογής, εμφανίστηκαν δύο  νέοι υποψήφιοι. Ο Χαράλαμπος Τζώνης και ο Στάθης Βεργώνης, ο οποίος είναι Β’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
     Κι όλα αυτά ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν διάχυτη η φημολογία ότι κανένας από τους αντεισαγγελείς εφετών της Αθήνας δεν ήταν πρόθυμος να αποδεχθεί αυτή τη θέση.

     Η κα Τουλουπάκη, από την πλευρά της, φέρεται να επιθυμεί να παραμείνει στη θέση της.

    Κυρίως για να μπορέσει να ολοκληρώσει την έρευνα σε μεγάλες υποθέσεις που παραμένουν εκκρεμείς. Με πρώτη βεβαίως τη Νοβάρτις για την οποία φέρεται πανέτοιμη να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της που θα αφορούν κάποια  (ίσως και όλα) από τα 5 πολιτικά πρόσωπα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

    Η επιλογή της κα Τουλουπάκη πριν από δύο χρόνια είχε γίνει με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (10-1) του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου. Τότε είχε αντικαταστήσει την παραιτηθείσα εισαγγελέας Ελένη Ράικου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ερωτηματικά για την αγορά ακίνητου 280.000 ευρώ από την Ελένη Τουλουπάκη στην Ακρόπολη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο αρχείο η αναφορά Αγγελή κατά Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ