Ροή Ειδήσεων

Δημήτρης Κουφοντίνας: Προειλημμένη η απόφαση της διατεταγμένης Δικαιοσύνης

  • NewsRoom
Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας


Σχόλιο με το οποίο χαρακτηρίζει ως προειλημμένη την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου εναντίον της έβδομης άδειας που ζήτησε έκανε το βράδυ της Τετάρτης ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρης κατηγορεί τους δικαστές και τον εισαγγελέα του Συμβουλίου της φυλακής που αποφάσισαν να απορρίψουν την άδειά του, ενώ δηλώνει πως παραμένει πολέμιος της «κρατικής τρομοκρατίας», επαναλαμβάνοντας πως  «Όσο υπάρχει κρατική τρομοκρατία, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξαναπιάνουν το κόκκινο νήμα των αγώνων που διαπερνά μια ιστορία αντίστασης αιώνων.»

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα:

Ο Δημητρης Κουφοντίνας για την απόφαση του Συμβουλίου

Ένας εισαγγελέας που άσκησε βέτο στη θετική απόφαση του Συμβουλίου της φυλακής για άδεια, χωρίς να μου κάνει καμία απολύτως ερώτηση.

Που κατέβασε απλώς ένα σκονάκι με παλιές δηλώσεις μου, αλιευμένες από το διαδίκτυο και έφυγε από την πίσω πόρτα δίχως να μου ανακοινώσει μια απόφαση που αδειάζει τους έξι διαφορετικούς εισαγγελείς – ανάμεσά τους και τρεις συναδέλφους του της εισαγγελίας του Βόλου και τον ίδιο τον προϊστάμενο της εισαγγελίας .

Και ένα Συμβούλιο πλημμελειοδικών που, αντίθετα, μου απηύθυναν άπειρες ερωτήσεις στο κλίμα των γνωστών τηλε-εισαγγελέων, αλλά μόνο και μόνο για να βρουν να πιαστούν από κάποια απάντησή μου για να δικαιολογήσουν μια ειλημμένη απόφαση.

Αυτός ήταν ο κοινός παρονομαστής εισαγγελέα – συμβουλίου. Σαν τον Ιταλό δικαστικό του μεσαίωνα Μπαρτόλους που έβγαζε πρώτα την απόφαση και έπειτα έψαχνε (ή ανακάλυπτε) κάποιο νόμο για να την στηρίξει. Η απόφαση που είχαν ήδη στα χέρια τους έλεγε όχι στην άδεια του Κουφοντίνα, έλεγε ναι στο καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Μια απόφαση που αναγνωρίζει τον πολιτικό κρατούμενο και αποκαλύπτει έτσι τον πολιτικό αντίπαλό του: Μια ταξική μεροληπτικά δικαιοσύνη, μια διατεταγμένη δικαιοσύνη. (Όσο και αν αυτή η απόφαση είναι στο κλίμα του ευρύτερου κοινωνικού εκφασισμού, της σκλήρυνσης του δικαίου και πλήττει τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων.)

Και που στηρίχτηκαν; Σε παλιές δηλώσεις μου για την ανάγκη αντίστασης στην κρατική τρομοκρατία και για δικαιώματα που ήταν στην πραγματικότητα κατακτήσεις αγώνα. Αυτά τα λόγια όμως δεν είναι μόνο δικά μου. Τα λένε και τα κάνουν αλληλέγγυα πράξη πολλοί πολλοί ακόμα.

Γι αυτό ας τους το πούμε άλλη μια φορά για να το καταλάβουνε. Όσο υπάρχει κρατική τρομοκρατία, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξαναπιάνουν το κόκκινο νήμα των αγώνων που διαπερνά μια ιστορία αντίστασης αιώνων.

Κασσαβέτεια
27/2/19
Δημήτρης Κουφοντίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το σκεπτικό των δικαστών για την απόρριψη της άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Όχι» σε νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα


ΣΧΟΛΙΑ