• Ροή Ειδήσεων

    BMW: Αυτή είναι η επαναστατική μηχανή R 1200GS – Δείτε σε ένα video πως ξεκινάει και σταματάει μόνη της

    • NewsRoom
    BMW


    Οι εποχές στην τεχνολογία των αυτοκινήτων και των μηχανών έχουν αλλάξει άρδην. Η  αυτόνομη οδήγηση στα αυτοκίνητα δοκιμάζεται αλλά και χρησιμοποιείται ήδη και οι δοκιμές στις αυτόνομες μοτοσυκλέτες γίνονται πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, η BMW ήδη τεστάρει μια πλατφόρμα, η οποία βασίζεται σε μία R1200GS που οδηγιέται μόνη της. Η γερμανική εταιρεία τροποποίησε κατάλληλα το μεγάλο adventure μοντέλο της, τοποθετώντας τα κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου επάνω της: κεντρικές μονάδες, σερβοκινητήρες στο τιμόνι, τα φρένα και το γκάζι, αλλά και το σταντ και βέβαια τους κατάλληλους αισθητήρες. Στις δοκιμές που η BMW κάνει, η μοτοσυκλέτα μπορεί να εκκινήσει μόνη της από στάση, να πραγματοποιήσει αλλαγές κατεύθυνσης και να σταματήσει, κατεβάζοντας και το σταντ μόνη της.

    Προτού ωστόσο εκπλαγείτε  από την εισβολή των αυτόνομων τεχνολογιών και στην μοτοσυκλέτα, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι προς το παρόν η τεχνολογία όχι απλά είναι πειραματική, αλλά λέγεται ότι δεν θα λάβει πλήρως αυτόνομο χαρακτήρα στις πρώτες υλοποιήσεις της.

    Η BMW δοκιμάζει τις δυνατότητες του συστήματος, προκειμένου να δημιουργήσει τις βάσεις για έναν εξελιγμένο αλγόριθμο, ο οποίος στο αργότερο μέλλον θα εξασφαλίσει την πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

    Αρχικά, το σύστημα θα λειτουργεί ως ένα επιπλέον δίχτυ ασφαλείας σε έκτακτες και επικίνδυνες καταστάσεις κατά την οδήγηση.

    Βέβαια, επί τούτου, τόσο οι συνάδελφοί μας στο εξωτερικό όσο και πολλοί αναβάτες διαφωνούν κάθετα, μιας και η μοτοσυκλέτα δεν είναι απλώς μετακίνηση, αλλά και οδηγική απόλαυση…

    Οι καιροί αλλάζουν και καλό θα είναι να προσαρμοστούμε σε αυτούς. Τι λέτε εσείς για τις εξελίξεις;

    Παρακάτω παραθέτουμε και ένα βίντεο, το οποίο δείχνει την λειτουργία της αυτόνομης GS. Δείτε…

    https://www.facebook.com/InTheKnowInnovationAOL/videos/300107194104605/



    ΣΧΟΛΙΑ