• Ροή Ειδήσεων

    Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια. Δοκιμάστε την!

    • NewsRoom


    Έχουμε την καλύτερη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια. Δοκιμάστε την!

    Υλικά

    1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    350 γρ βούτυρο (για πιο αρωματικά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος)
    250 γρ ζάχαρη
    2 αβγά
    2 βανίλιες
    25γρ κονιάκ
    150 γρ γάλα
    25γρ μπέικιν πάουντερ
    1 αβγό για να αλείψουμε τα κουλουράκια
    Προαιρετικά
    Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ή μια πρέζα σκόνη μαστίχας

    Εκτέλεση

    Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα.

    Προσθέτουμε τα αβγά, τις βανίλιες, το κονιάκ, το γάλα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

    Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήματα της αρεσκείας μας.

    Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα.

    Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο και το μέγεθος των κουλουριών.

    Καλή Επιτυχία!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μυρωδάτα πασχαλινά κουλουράκια από τον Γιώργο Τσούλη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε τα πιο υπέροχα και αφράτα πασχαλινά κουλουράκια



    ΣΧΟΛΙΑ