ΥΓΕΙΑ

Βρετανία: Ραγδαία αύξηση στους θανάτους από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

  • NewsRoom
Βρετανία


Ανησυχητική αύξηση καταγράφουν οι θάνατοι από κορονοϊό στη Βρετανία, όπου καταγράφηκαν ακόμα 1.295 νεκροί το τελευταίο 24ωρο.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού ανήλθαν σε 41.346.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή καταγράφηκαν 55.761 μολύνσεις και 1.280 θάνατοι.

Σημάδια έντονης κόπωσης παρουσιάζει το βρετανικό σύστημα υγείας που τραντάζεται από τα καθημερινά περιστατικά κορονοϊού, τα οποία χρήζουν άμεσης νοσηλείας.

Προσπαθώντας να μην παραδοθούν στην κατάρρευση, τα νοσοκομεία έχουν εισέλθει στη λογική επιλογής ασθενών, μεταφοράς τους σε ξενοδοχεία και ακύρωσης χειρουργείων.

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και απεικονίζουν τον εφιάλτη που επισκιάζει τα περισσότερα νοσηλευτικά κέντρα της Γηραιάς Αλβιώνας.

Πάνω από 4,5 εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται στη λίστα αναμονής, ενώ σχεδόν 200.000 περιμένουν εδώ και ένα χρόνο για επεμβάσεις ρουτίνας.

Την ίδια στιγμή, στο Λονδίνο, οι καρκινοπαθείς έρχονται αντιμέτωποι με την κλιμάκωση της αγωνίας καθώς τα χειρουργεία τους έχουν λάβει αναβολή άνω των δύο μηνών.

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες, που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αφήνουν πολλούς ασθενείς ακάλυπτους, καθώς οι εντατικές κατακλύζονται από περιπτώσεις βαριά νοσηλευόμενων με κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: 16.310 νέα κρούσματα κορονοϊού – Τέλος οι πτήσεις από Βραζιλία

Κύπρος: Ένας θάνατος και 202 νέα κρούσματα κορονοϊού

ΕΟΔΥ: 510 νέα κρούσματα κορονοϊού και 20 θάνατοι – Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν


ΣΧΟΛΙΑ