• ΥΓΕΙΑ

    Βασιλακόπουλος: Προλαβαίνουμε ανοσία 80% στο τέλος Αυγούστου και δεν θα έχουμε 4ο κύμα αν εμβολιαστούμε

    Βασιλακόπουλος: Προλαβαίνουμε ανοσία 80% στο τέλος Αυγούστου και δεν θα έχουμε 4ο κύμα αν εμβολιαστούμε

    Θεόδωρος Βασιλακόπουλος


    Την εξέλιξη της εμβολιαστικής διαδικασίας, αλλά και το σενάριο ενός τέταρτου κύματος κορονοϊού σχολίασε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

    Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε για το πιστοποιητικό νόσησης, για το οποίο διευκρίνισε ότι «εξαρτάται από το αν έχει μοριακό ή rapid test από το οποίο να έχει διαγνωστεί ή διαγνώστηκε από μόνος του. Αν έχει οποιοδήποτε τεστ μπορεί να βγάλει πιστοποιητικό νόσησης».

    Στη συνέχεια, τόνισε πως «δεν βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα. Το αν θα έρθει και τι ένταση θα έχει εξαρτάται από εμάς. Αν προστρέξουμε στον εμβολιασμό, όλοι προλαβαίνουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, για να προλάβουμε οποιοδήποτε κύμα», γι’ αυτό και προέταξε ότι «αν εμβολιαστούμε, προλαβαίνουμε να φτάσουμε το 80% τέλος Αυγούστου και δεν θα έχουμε κανένα κύμα».

    Ο ίδιος τοποθετήθηκε αναφορικά και με τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, σχολιάζοντας ειδικά την περίπτωση του σκευάσματος της AstraZeneca. «Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται. Στις σχολές επικοινωνίας, το εμβόλιο της AstraZeneca θα είναι παράδειγμα απαράδεκτης επικοινωνίας. Αυτό το εμβόλιο έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα παρ’ ότι είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο».

    Όσο για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ο δισταγμός που υπάρχει, εξήγησε πως «πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πολλά επίπεδα», υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Η λύση είναι μια και είναι ο εμβολιασμός».

    Σχετικά με τη χρήση μάσκας, είπε το εξής: «Δεν έχει φύγει στους εσωτερικούς χώρους. Κι ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός η σύσταση είναι να τη φοράμε. Ο κορονοϊός είναι εδώ. Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα δούμε αυξημένα κρούσματα αν δεν εμβολιαστούμε μαζικά. Πώς θα προστατέψουμε και τους άλλους συμπολίτες μας;», σημείωσε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Επιχείρηση Ελευθερία: Σπάει τη Δευτέρα το όριο των 5 εκατ. εμβολιασμένων με μια δόση

    ΕΟΔΥ: 619 νέα κρούσματα και 6 θάνατοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

    Η έλλειψη παρενεργειών σημάδι ότι δεν λειτουργεί το εμβόλιο;

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ