ΥΓΕΙΑ

Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τα αρωματικά ηλεκτρονικά τσιγάρα μετά τους 6 θανάτους

  • NewsRoom
τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ ανακοίνωσε ότι  θα απαγορεύσει τα αρωματικά ηλεκτρονικά τσιγάρα μετά από μια σειρά από θανάτους που σημειώθηκαν στις ΗΠΑ και σχετίζονται με αυτά. Ο κ. Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ένα «νέο πρόβλημα», ειδικά για τα παιδιά και ότι είναι αποφασισμένος FDA, να εφαρμόσει αυστηρούς κανόνες για την προστασία των «αθώων παιδιών».

Ο Αμερικανός υπουργός Υγείας Άλεξ Αζαρ δήλωσε ότι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα οριστικοποιήσει ένα σχέδιο  που θα αποσύρει από την αγορά όλες τις γεύσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων εκτός του καπνού, όμως διευκρίνισε  ότι θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες μέχρι ο FDA να εφαρμόσει τη νέα απόφαση.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η έρευνα για το τί προκάλεσε τους θανάτους, αν δηλαδή, οφείλονται σε μια συγκεκριμένη τοξίνη ή ουσία που προκαλεί  την ασθένεια ή αν είναι αποτέλεσμα βαριάς χρήσης.

Υπήρξαν έξι θάνατοι σε 33 πολιτείες και αναφέρθηκαν 450  περιπτώσεις πνευμονικής νόσου που σχετίζονταν με το άτμισμα, ενώ πολλές από τις 450 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν είναι νέοι, με μέσο όρο ηλικίας 19 ετών.

Το Μίτσιγκαν αυτό το μήνα έγινε η πρώτη αμερικάνικη Πολιτεία που απαγόρευσε τα αρωματισμένα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Η Μέλανι Τραμπ, που ήταν παρούσα στην ανακοίνωση του Προέδρου Τραμπ, είχε γράψει στο twitter αυτή την εβδομάδα ότι «ανησύχησε βαθιά για την αυξανόμενη επιδημία της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά μας».