ΥΓΕΙΑ

«Θρίλερ» στον Ερυθρό: Μυστηριώδης θάνατος ασθενούς με κορονοϊό – Έρευνα για εγκληματική ενέργεια

  • NewsRoom


Έρευνα για τον θάνατο ενός 76χρονου ασθενούς με κορονοϊό, που νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό, διενεργεί η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για έναν 76χρονο άνδρα, ο οποίος ήταν θετικός στον κορονοϊό και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, που έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο COVID-19.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι γιατροί και οι νοσηλευτές κινητοποιήθηκαν όταν άκουσαν να ηχεί ο συναγερμός των μηχανημάτων. Παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον 76χρονο άνδρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι χθες το απόγευμα παρουσίαζε βελτίωση.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που προσέτρεξαν στον 76χρονο διαπίστωσαν ότι τα μηχανήματα που υποστήριζαν την αναπνευστική του λειτουργία και τον κρατούσαν στη ζωή, καθώς ήταν διασωληνωμένος, είχαν βγει από την πρίζα. Αυτό που τους έκανε εντύπωση, μάλιστα, ήταν το γεγονός ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί το σχετικό εφεδρικό σύστημα, η μπαταρία που διαθέτει το μηχάνημα για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι δεν λειτούργησε ούτε το εφεδρικό σύστημα ήταν αυτό που κινητοποίησε το νοσοκομείο το οποίο ειδοποίησε την αστυνομία. Από το πρωί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στελέχη της ασφάλειας και της σήμανσης βρίσκονται στο νοσοκομείο και διεξάγουν εξονυχιστικό έλεγχο. Τα δύο σενάρια που ερευνώνται είναι αυτό του τεχνικού προβλήματος και της ανθρώπινης παρέμβασης.

Στον θάλαμο που νοσηλευόταν ο 76χρονος (απλός και όχι ΜΕΘ) βρισκόταν ένας ακόμη ασθενής, ο οποίος όπως υποστήριξαν στον ΣΚΑΪ, ίσως μπορέσει με την κατάθεσή του να δώσει κρίσιμες πληροφορίες για το τι μπορεί να συνέβη.

Διαβάστε επίσης:

Προ της ανοσίας της αγέλης η Βρετανία;

Τζανάκης: Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με AstraZeneca στην Ελλάδα

Πέθανε από κορονοϊό ο 33χρονος γιος του Σουγκλάκου


ΣΧΟΛΙΑ