ΥΓΕΙΑ

Στις Σέρρες εσπευσμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ – Ανησυχία για την έκρηξη των κρουσμάτων στην περιοχή

  • NewsRoom
Χαρδαλιάς

Φωτογραφία αρχείου


Στις Σέρρες θα βρεθούν το εσπευσμένα το πρωί της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, έπειτα από την έκρηξη των κρουσμάτων Covid-19 που καταγράφεται στην περιοχή.

Το Σάββατο στην περιφερειακή ενότητα των Σερρών, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 54 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 9 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρέθηκε από τις 21 Οκτωβρίου και για τρεις ημέρες στην πόλη των Σερρών προκειμένου να διενεργήσει τεστ για τον κορονοϊό σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας.

Από τις 23 Οκτωβρίου ολόκληρη η περιφερειακή Ενότητα Σερρών έχει περάσει στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την λοίμωξη Covid-19 και ισχύουν τα μέτρα που αφορούν τις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο πορτοκαλί, δηλαδή στο επίπεδο 3.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει στις 9:30 ευρεία σύσκεψη μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον δήμαρχο της πόλης, Αλέξανδρο Χρυσάφη, καθώς επίσης και με δημάρχους της περιοχής, για τον καλύτερο συντονισμό και τη βέλτιστη απόκριση όλων των τοπικών φορέων στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Τον Νίκο Χαρδαλιά θα συνοδεύσουν, επίσης, στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και η αποστολή θα προσγειωθεί στις 9 το πρωί στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών (Ραιδεστού).

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες ημέρες,  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είχε απευθύνει  έκκληση στους κατοίκους των Σερρών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα αυτοπροστασίας. Μάλιστα είχε δηλώσει πως «οι Σέρρες είναι on alert» καθώς υπάρχει «τεράστιο θέμα», «διότι η έξαρση είναι εξαιρετικά επιθετική».

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ