• ΥΓΕΙΑ

    Στη Λακωνία ο Τσιόδρας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού

    • NewsRoom

    Σωτήρης Τσιόδρας


    Ανησυχία έχει προκαλέσει ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε περιοχές της Λακωνίας με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα να μεταβαίνουν στην περιοχή.

    Χθες καταγράφηκαν 32 κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες γης στην Αρεόπολη, ενώ δύσκολη είναι η υπόθεση της ιχνηλάτησης των επαφών τους, καθώς πρόκειται για άτομα που δεν έχουν στοιχεία (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κτλ).

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε προ ολίγου ότι στη Λακωνία μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

    Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων όπου θα έχουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια αύξησης κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης.

    Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών Αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.

    Την ίδια στιγμή, σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι Αρχές της χώρας ύστερα από τα 12 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε μέλη πληρώματος κρουαζιερόπλοιου με 1.000 επιβάτες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ