• ΥΓΕΙΑ

    “Στα κάγκελα” οι γιατροί της Θεσσαλονίκης για τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

    • NewsRoom


    Επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέροντας, ότι οι συμβάσεις είναι απαράδεκτες από οικονομικής πλευράς. Συγκεκριμένα σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Οργανισμού, Σωτήρη Μπερσίμη, χαρακτήρισε ελλιπείς το έργο των γιατρών και των δικαιωμάτων των ασθενών, σχετικά με τις νέες συμβάσεις που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ για τους παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους.

    «Είστε σε θέση να μας εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους προτείνετε μείωση των ιατρικών αμοιβών κατά 25% έως 50%, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει διπλάσιο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της από το αναμενόμενο; Υπήρξε διάλογος πριν την λήψη της απόφασης ή είναι μονομερής δική σας; Τυγχάνει της έγκρισης ή της εντολής του ΥΥΚΑ;

    Επί μήνες μιλούσατε δημόσια για συλλογική σύμβαση χωρίς να γνωρίζουμε αν και πώς προετοιμάζατε κάτι τέτοιο. Θεωρείτε ότι είναι αποδεκτή η χρήση αυτής της τεχνικής παραπλάνησης των ιατρών που επωμίζονται την εξυπηρέτηση των πολιτών, που καλύπτει ο οργανισμός σας;» τόνισε στην επιστολή του ο κ. Εξαδάκτυλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ακόμα, καλεί τον κ. Μπερσίμη να αποσύρει τη σύμβαση και να αναζητήσει πρώτα αύξηση των κονδυλίων του ΕΟΠΥΥ από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και στη συνέχεια να επιδιώξει διάλογο.



    ΣΧΟΛΙΑ