• ΥΓΕΙΑ

    Sorrento Therapeutics: Εκτόξευση για τη μετοχή μετά τις θετικές ενδείξεις για το αντίσωμα STI-1499 κατά του κορονοϊου

    • NewsRoom


    Εκρηκτική άνοδο 157% σημειώνει αυτή την ώρα η μετοχή της Sorrento Therapeutics στο χρηματιστήριο του Nasdaq στη Νέα Υόρκη μετά τις πρώτες θετικές ενδείξεις προκλινικής in vitro έρευνας για θεραπεία κατά του Covid-19 με το αντίσωμα STI-1499.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το αντίσωμα φέρεται να έδειξε, κατά τη διάρκεια των ερευνών, τη δυνατότητα 100% αναστολής της λοίμωξης από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 σε υγιή κύτταρα, μετά από επώαση τεσσάρων ημερών.

    Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Sorrento στοχεύει στη δημιουργία ενός «κοκτέιλ αντισωμάτων» που θα λειτουργούσε ως «προστατευτική ασπίδα» κατά του SARS-CoV-2 και  η οποία θα παραμένει αποτελεσματική ακόμη και σε περίπτωση μεταλλάξεων του ιού.

    Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, μεταξύ των αντισωμάτων που μελετά, ξεχώρισε το αντίσωμα STI-1499 για την  ικανότητά του να αποκλείει εντελώς τη μόλυνση του SARS-CoV-2 από υγιή κύτταρα στο πειράματα. Το STI-1499 εξουδετέρωσε πλήρως τη μολυσματικότητα του ιού σε χαμηλή δόση αντισωμάτων, καθιστώντας το πρωταρχικό υποψήφιο για περαιτέρω δοκιμές και ανάπτυξη, υποστηρίζει η εταιρεία. «Οι αρχικές βιοχημικές και βιοφυσικές αναλύσεις δείχνουν επίσης το STI-1499 είναι πιθανώς ισχυρό υποψήφιο φάρμακο αντισωμάτων».

    Η Sorrento υπολογίζει πως το STI-1499 πιθανότατα θα είναι το πρώτο αντίσωμα στο κοκτέιλ αντισωμάτων που ετοιμάζει, αλλά πιθανότατα θα μπορούσε να μελετηθεί και ως αυτόνομη θεραπεία, λόγω της υψηλής ισχύος που έχει παρουσιάσει σε πειράματα in vitro.



    ΣΧΟΛΙΑ