• ΥΓΕΙΑ

    Σε καραντίνα 10 ημερών το γηροκομείο στο Μαρούσι μετά τα 19 κρούσματα

    • NewsRoom


    Σε καθεστώς καραντίνας για τις επόμενες 10 ημέρες μπήκε το γηροκομείο Cantaurea στο Μαρούσι. Στο γηροκομείο εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού, σημαίνοντας συναγερμό στον ΕΟΔΥ.

    Με βάση την σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

    Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

    Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής κανένας εργαζόμενος δεν έχει διαγνωστεί θετικός, ωστόσο αναμένονται και άλλα αποτελέσματα.

    Από τους ηλικιωμένους που βρίσκονται στο γηροκομείο, ένας έχει εμφανίσει πυρετό ενώ οι υπόλοιποι που βρέθηκαν θετικοί είναι προς το παρόν ασυμπτωματικοί.

    Οι οκτώ πρώτοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στην κλινική Παμμακάριστος και οι υπόλοιποι αναμένεται να μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό. Τα κρούσματα στη συγκεκριμένη μονάδα διαπιστώθηκαν ύστερα από τους ελέγχους που έκανε χθες ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αττικής, παρουσία μάλιστα, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.



    ΣΧΟΛΙΑ