• ΥΓΕΙΑ

    Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» – Διεκδικούν απλήρωτες εφημερίες

    • NewsRoom


    Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», σχετικά με τις απλήρωτες εφημερίες τους.

    Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, απαιτούν έγγραφες δεσμεύσεις για την πληρωμή των εφημεριών τους, ενώ παράλληλα ζητούν την κατανόηση των γονέων «στις δίκαιες διεκδικήσεις μας» και καταλογίζουν «στάση παθητική και αναβλητική στη διοίκηση».

    Οι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί για τις δεδουλευμένες εφημερίες των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, το ίδιο συνέβη και την περασμένηυ άνοιξη: «Η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπεύθυνη για το νοσοκομείο, αρνήθηκε να εγκρίνει την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών μας για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, επικαλούμενη τον Νόμο 4498/2017 περί εβδομαδιαίου ωραρίου των Νοσοκομειακών Ιατρών».

    Τελικά, η πληρωμή έγινε εκτός της προβλεπόμενης διαδικασίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) από την πλευρά του έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και στη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού, με την οποία εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των ειδικευομένων, οι οποίοι κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες στηρίζουν τη λειτουργία του νοσοκομείου.

    «Η επίσχεση εργασίας είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εξαναγκαστούν σε παράταση της σύμβασης τους. Αιτούμαστε όπως άμεσα προβείτε σε κάθε αναγκαία νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποκατασταθεί το συγκεκριμένο ζήτημα ώστε να καταβληθούν στους ιατρούς τα δεδουλευμένα τους. Το γεγονός δε ότι το συγκεκριμένο Νοσοκομείο θα λειτουργεί πλέον χωρίς ειδικευόμενους έχει ως συνέπεια την υπολειτουργία του και ως εκ τούτου είναι ένα ζήτημα που πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί», αναφέρει η επιστολή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΕΔΗΝ: Μετά το Γεννηματά και το Ιπποκράτειο… και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο Υπερταμείο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκριση δαπανών 5,5 εκατ. ευρώ για έργα σε μονάδες Υγείας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δύσκολες ώρες για το 2,5 ετών αγοράκι που βρέθηκε με το κορδόνι της κουρτίνας γύρω από το λαιμό του



    ΣΧΟΛΙΑ