• ΥΓΕΙΑ

    Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών για κορονοϊό: «Δεν ανησυχούμε για τα νησιά, αλλά για τον συνωστισμό και τα πάρτι»

    Πρόταση για συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολεία

    H πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη


    Με επιτυχία στέφθηκε το «πρώτο τεστ» αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα εν καιρώ πανδημίας, σύμφωνα με την Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

    Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη τόνισε πως σε 15 ημέρες από σήμερα θα έχει διαμορφωθεί ξεκάθαρα η εικόνα για την πορεία της πανδημίας.

    Ακόμη, συμπλήρωσε πως οι ειδικοί δεν ανησυχούν τόσο για τα νησιά, αλλά περισσότερο για τα άναρχα πάρτι, στα οποία δημιουργείται συνωστισμός, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

    «Ναι μεν οι άνθρωποι στα νησιά θέλουν τον τουρισμό, ωστόσο φοβούνται αν υπάρξει κάποιο κρούσμα, πώς αυτό θα αντιμετωπιστεί», εξήγησε διαβεβαιώνοντας όμως πως ενδεχόμενα κρούσματα σε νησί θα αντιμετωπιστούν.

    «Εχουν ενημερωθεί οι γιατροί. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στον ελληνικό επιστημονικό κόσμο», δήλωσε η κυρία Παγώνη και παραδέχτηκε πως ανησυχία υπάρχει για τις μεγάλες πόλεις, για τα φαινόμενα διεξαγωγής πάρτι και συνωστισμού.

    Την ίδια ώρα, ενημέρωσε ότι τα αποτελέσματα των 4.000 τεστ για τον κορονοϊό, στα οποία υπεβλήθησαν τουρίστες που έφτασαν χθες στην Ελλάδα, θα βγουν σήμερα το απόγευμα.

    «Σήμερα θα ξέρουμε. Θα έχουμε την πρώτη εικόνα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως τα τεστ θα συνεχιστούν.

    Κληθείσα να σχολιάσει το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα από εδώ και πέρα, η κ. Παγώνη εκτίμησε πως πρόκειται να αυξηθούν, απ’ ότι φαίνεται με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

    Παρ’ όλα αυτά χαρακτήρισε αυτό το σενάριο αναμενόμενο.

    «Με βάση τα δεδομένα αλλά και τα μέτρα που έχουμε πάρει, πιστεύουμε πως δεν θα φτάσουμε να δούμε να γίνονται εδώ αυτά που βλέπουμε στην Αμερική», κατέληξε.



    ΣΧΟΛΙΑ