• ΥΓΕΙΑ

    ΠΟΥ: Μη ξεχνάτε ότι η εποχική γρίπη προκαλεί κάθε χρόνο 60.000 θανάτους στην Ευρώπη

    • NewsRoom
    γρίπη


    Την ώρα που ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή του στην εξάπλωση της επιδημίας Corvar-19 και το ξέσπασμά της στην Ευρώπη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σπεύδει να επιστήσει την προσοχή σε μια πολύ πιο συνηθισμένη επιδημία, αυτή της εποχιακής γρίπης, η οποία μετρά ήδη αρκετά θύματα σε όλη την Ευρώπη.

    «Η εποχική γρίπη προκαλεί 60.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη και οι ευρωπαίοι πολίτες δεν πρέπει να αντιτίθενται στο εμβόλιο της», υπογράμμισε στη Ρώμη ο Χανς Κλούγκε, διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη. «Δεν ξεχνάμε ότι έχουμε 60.000 νεκρούς της εποχικής γρίπης κάθε χρόνο στην Ευρώπη, ενώ απαιτεί ένα εμβόλιο», δήλωσε.

    «Συνεπώς θα ήθελα να προτρέψω τους πολίτες να εμβολιάζονται», πρόσθεσε επικρίνοντας το “εμβολιοσκεπτικιστικό κίνημα” που εκδηλώθηκε στην Ευρώπη. «Έχουμε πολύ ισχυρά εργαλεία: χρησιμοποιείστε τα ισχυρά αυτά εργαλεία για να προστατέψετε την υγεία σας», επέμεινε.

    Σε δηλώσεις του από το ιταλικό υπουργείο Υγείας, μετά μια συνάντηση που επικεντρώθηκε στην επιδημία του κοροναϊού, ο Χανς Κλούγκε σημείωσε ότι τα θύματα που έχουν καταγραφεί στην Ιταλία ήταν όλα ηλικιωμένα, άνω των 65 ετών, με χαμηλή ανοσία, άνθρωποι που συνεπώς είναι επίσης «ευάλωτοι απέναντι στην εποχική γρίπη».

    Ένας 12ος θάνατος εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού καταγράφηκε στην Ιταλία όπου ο απολογισμός στο εξής είναι 374 κρούσματα του Covid-13 και 12 νεκροί, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

    Συνολικά στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 13 θάνατοι από τον κοροναϊό, καθώς ένας ακόμα ασθενής απεβίωσε στην Γαλλία. Από την άλλη, μόνο στην Ελλάδα μέχρι την περασμένη εβδομάδα οι νεκροί από την εποχιακή γρίπη είχαν ξεπεράσει τους 50.



    ΣΧΟΛΙΑ