• ΥΓΕΙΑ

    Πορτογαλία: Ξεκινά η χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19

    4η δόση εμβολίου


    Οι πορτογαλικές αρχές ξεκίνησαν να προσφέρουν μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 σε ηλικιωμένους και κατοίκους γηροκομείων, ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS) της χώρας.

    Η δεύτερη αναμνηστική δόση είχε αρχικά προγραμματιστεί να χορηγηθεί στις αρχές του φθινοπώρου αυτού του έτους, αλλά αποφασίστηκε να ξεκινήσει νωρίτερα λόγω της αύξησης του αριθμού των νέων λοιμώξεων στην χώρα.

    Σύμφωνα με τη DGS, αυτή την εβδομάδα σε όσους είναι άνω των 80 ετών θα προσφερθεί το εμβόλιο σε κέντρα εμβολιασμού ή κέντρα υγείας.

    Η Τεχνική Επιτροπή της DGS για τον Εμβολιασμό κατά της Covid-19 (CTVC) συνέστησε αυτή τη δεύτερη αναμνηστική δόση για τη βελτίωση της «προστασίας των πιο ευάλωτων μελών του πληθυσμού, δεδομένης της τρέχουσας αύξησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων».

    Η DGS εκτιμά ότι περίπου 750.000 άτομα αναμένεται να εμβολιαστούν μέσα τους επόμενους τέσσερις μήνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναρρώνουν από την Covid-19 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

    Στη συνέχεια, η δεύτερη αναμνηστική δόση θα προσφερθεί σε παιδιά και νέους ηλικίας μεταξύ 12 και 15 ετών και σε άτομα με ανοσοκατεσταλμένες παθήσεις.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    3.066 κρούσματα, 24 θάνατοι και 171 διασωληνωμένοι – Η γεωγραφική κατανομή



    ΣΧΟΛΙΑ