• ΥΓΕΙΑ

    Πολωνία: Μόνο σε άτομα 18 έως 60 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca

    • NewsRoom
    AstraZeneca


    Η Πολωνία θα χορηγήσει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 μόνο σε άτομα ηλικίας 18 έως 60 ετών, ανακοίνωσε σύμβουλος του πρωθυπουργού της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι.

    Η πολωνική κυβέρνηση ακολούθησε την σχετική σύσταση του ιατρικού συμβουλίου της χώρας. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για χορήγηση σε άτομα άνω των 18 ετών, αλλά επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 55 ετών ώστε να προσδιορισθεί η αποτελεσματικότητά του.

    «Χθες το βράδυ, το ιατρικό συμβούλιο υπέβαλε συστάσεις ως προς το εμβόλιο της AstraZeneca, με βάση τις οποίες αποφασίσθηκε ότι στην Πολωνία θα χρησιμοποιηθεί για άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών», ανακοίνωσε ο Μίχαλ Ντβόρτζικ, ο κορυφαίος σύμβουλος του πολωνού πρωθυπουργού και επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού της χώρας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Έχουν προηγηθεί οι συστάσεις ειδικών στην Γερμανία και την Αυστρία, σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο πρέπει να χορηγηθεί σε άτομα ηλικίας από 18 έως 64 ετών.

    Διαβάστε επίσης:

    BioNTech/Pfizer: Αυξάνουν την παραγωγή εμβολίων από 1,3 σε 2 δισ. για φέτος

    Η Sanofi θα υποστηρίξει την BioNTech στην παραγωγή του εμβολίου κατά της COVID-19

    Στα άκρα η κόντρα ΕΕ-AstraZeneca για το εμβόλιο: «Δεν έχουμε εμβόλιο, δεν έχετε την πληρωμή της Κομισιόν»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ