• ΥΓΕΙΑ

    Πλεύρης: Χωρίς συνταγογράφηση το εμβόλιο της γρίπης

    • NewsRoom
    Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας

    Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας


    Χωρίς να απαιτείται συνταγογράφηση θα γίνεται το εμβόλιο της γρίπης, όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης

    Μέσα στις επόμενες μέρες, το πλαίσιο αλλάζει και το αντιγριπικό εμβόλιο θα χορηγείται χωρίς συνταγογράφηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

    Ο κ. Πλεύρης ανάφερε – μιλώντας στον ΑΝΤ1 – ότι η διαδικασία πλέον θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες, καθώς υπάρχει επάρκεια εμβολίων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το πότε θα συμβεί αυτό τονίζοντας πως ενδεχομένως θα χρειαστεί περισσότερο διάστημα για να ξεκινήσει να εφαρμόζεται.

    «Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως και από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας, κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Θα ανοίξουμε το σύστημα για να γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς συνταγογράφηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, η υποχρεωτική συνταγογράφηση δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταγραφή χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της γρίπης σε αντίθεση με τις χρονιές που δεν ήταν απαραίτητη η συνταγογράφηση.

    Η υπόθεση παρενόχλησης στο Αγλαΐα Κυριακού

    Αναφερόμενος στην υπόθεση του ξυλοδαρμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης από ανήλικο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας διέταξε αμέσως ΕΔΕ.

    Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στο φαινόμενο να φιλοξενούνται μέσα σε νοσοκομεία παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατόπιν εισαγγελικής εντολής, όσο αναμένουν να μετακινηθούν σε προνοιακή δομή.

    Είπε ότι στο Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης όπου φιλοξενούνται πολλά παιδιά, έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος που να μη θυμίζει νοσοκομείο, αλλά προφανώς δεν είναι δουλειά κανενός νοσοκομείου να φιλοξενεί αυτά τα παιδιά.

    Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο, του κλεισίματος ραντεβού σε νοσοκομεία και άλλες προνοιακές δομές, μέσα από πενταψήφιο αριθμό, γεγονός που συνεπάγεται υψηλές χρεώσεις για τους πολίτες. Όπως είπε είναι ένα φαινόμενο που πάει περίπου μια δεκαετία πίσω κι οφείλεται σε συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με ιδιώτες παρόχους τηλεφωνίας.

    Οι τιμές χρέωσης είναι διαφορετικές σε κάθε πάροχο, είπε ο κ. Πλεύρης κι όντως υπάρχουν υψηλές χρεώσεις, υπάρχει όμως και πάροχος που επιβάλει αστική χρέωση για κάθε κλήση.

    Για το λόγο αυτό, ο κ. Πλεύρης ζήτησε από τα νοσοκομεία, σε  κάθε σύμβαση που λήγει, η νέα που υπογράφεται να προβλέπει ότι δεν θα υπάρχει καμία χρέωση για την περίοδο αναμονής του τηλεφωνήματος και να επιλέγεται ο πάροχος με την χαμηλότερη χρέωση.

    Διαβάστε επίσης:

    Γυρνούν την πλάτη και στο εμβόλιο της γρίπης – Η κυβέρνηση επιστράτευσε τα μεγάλα μέσα

    ΧΑΠ: Η σιωπηλή νόσος που απειλεί 1.000.000 Έλληνες



    ΣΧΟΛΙΑ