• ΥΓΕΙΑ

    Ολλανδία: Νέο ρεκόρ μολύνσεων εν μέσω του κύματος της Όμικρον

    • NewsRoom
    Ολλανδία: Νέο ρεκόρ μολύνσεων εν μέσω του κύματος της Όμικρον

    Ολλανδία


    Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ολλανδία εκτινάχθηκαν στο επίπεδο ρεκόρ των περίπου 24.500 σήμερα, καθώς η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού έγινε η κυρίαρχη στη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

    Τα κρούσματα αυξήθηκαν σχεδόν 60% από την περασμένη εβδομάδα, παρά το αυστηρό λοκντάουν, βάσει του οποίου έκλεισαν όλα τα μη αναγκαία καταστήματα, τα εστιατόρια, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια, τα μουσεία και άλλοι δημόσιοι χώροι από τη 19η Δεκεμβρίου.

    Το προηγούμενο ρεκόρ των λίγο λιγότερων από 24.000 μολύνσεων σε 24 ώρες καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του κύματος που προκάλεσε η παραλλαγή Δέλτα του ιού, που είχε ως αποτέλεσμα να κατακλυστούν τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, στα τέλη Νοεμβρίου.

    Το λοκντάουν συνέβαλε στο να μειωθεί ο αριθμό των ασθενών Covid-19 στα ολλανδικά νοσοκομεία, στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και δύο μήνες, όμως οι ειδικοί αναμένουν οι εισαγωγές να αυξηθούν εκ νέου λόγω της ταχείας ανόδου του αριθμού των μολύνσεων.

    Πάνω από το 85% των Ολλανδών ενηλίκων έχει εμβολιαστεί, όμως η εκστρατεία χορήγησης των αναμνηστικών δόσεων παραμένει σε σχετικά χαμηλούς ρυθμούς. Έως σήμερα, το 32% των ενηλίκων έχει λάβει μια ενισχυτική δόση, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Γαλλία: Για υπερηχητική αύξηση των κρουσμάτων προειδοποιεί ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης

    Ισραήλ: Τεστ PCR για άτομα άνω των 60 ετών – Επέκταση της χρήσης των self test



    ΣΧΟΛΙΑ