• ΥΓΕΙΑ

    Ο ρόλος των παιδιάτρων στον εμβολιασμό για την COVID-19 – Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση


    Εντός ολίγου οι εκπρόσωποι των παιδιατρικών επιστημονικών εταιρειών θα έχουν τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Αντικείμενο ο ρόλος, που μπορούν να παίξουν οι παιδίατροι, στον εμβολιασμό κατά της COVID-19 λοίμωξης. Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση αυτή είναι ότι με αυτόν ον τρόπο είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών.

    Άλλωστε λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε ότι θα μπουν στο παιχνίδι του εμβολιασμού και οι παιδίατροι, ώστε να πείσουν τους γονείς με τις γνώσεις τους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Εξάλλου, στους εφήβους εναποθέτει πλέον η κυβέρνηση τις ελπίδες της για το τείχος ανοσίας και μόλις χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην καταλυτική σημασία που έχει ο εμβολιασμός των παιδιών.

    Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο στα παιδιά δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά καθώς όσα είναι ανεμβολίαστα κινδυνεύουν να νοσήσουν και να διασπείρουν τον κορονοϊό στην κοινότητα, καθίσταται αναγκαία η θωράκισή τους, πολλώ, δε, μάλλον, που σε μια εβδομάδα ανοίγουν τα σχολεία.

    Το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών και των εφήβων, με τη συμβολή των περίπου 3.500 παιδιάτρων της χώρας, έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων των αρμόδιων αρχών ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, οπότε δόθηκε το «πράσινο φως» να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στους ανήλικους.

    Οι παιδίατροι κάνουν έτσι κι αλλιώς το 75% των εμβολίων στα παιδιά στα ιατρεία τους. Είχαν, μάλιστα, προτείνει οι ίδιοι στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να κάνουν και αυτό το εμβόλιο. Πιο συγκεκριμένα είχαν ζητήσει να συγκεντρώνουν τα ραντεβού ανά εβδομάδα και να λαμβάνουν από συγκεκριμένα σημεία, πχ νοσοκομεία ή μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, τον αριθμό των απαραίτητων εμβολίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έρχεται η τρίτη δόση του εμβολίου – Ποια είναι τα κριτήρια για να το κάνετε

    Τα πρώτα καμπανάκια για λουκέτο στα σχολεία πριν, καν, ανοίξουν



    ΣΧΟΛΙΑ