• ΥΓΕΙΑ

    Ο Όμιλος Ιατρόπολις, Πρότυπο Κέντρο στην Ιατρική Απεικόνιση, με state-of-the art τεχνολογία από τη Siemens Healthineers

    • NewsRoom

    Ο όμιλος Ιατρόπολις πρωτοπορεί στον τομέα της ιατρικής απεικόνισης έχοντας εγκαταστήσει τεχνολογία αιχμής από τη Siemens Healthineers στις 9 υπερσύγχρονες μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας του Ομίλου στην Αττική. Ο καινοτόμος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός εξατομικεύει την εξέταση για κάθε ασθενή, προσφέροντας υπηρεσίες ύψιστης ποιότητας και άνεση, σε κάθε εξεταζόμενο.

    Στον όμιλο λειτουργούν 20 άρτια εξοπλισμένα συστήματα Μαγνητικής Τομογραφίας, εκ των οποίων τα 17 είναι έντασης ισχύος μαγνητικού πεδίου 3Tesla. Οι πλέον σύγχρονοι μαγνητικοί τομογράφοι 3Tesla MAGNETOM Skyra και MAGNETOM Vida με την μοναδική βιομετρική τεχνολογία Biomatrix, που εξασφαλίζει την βέλτιστη ποιότητα εικόνας με βάση τα βιομετρικά στοιχεία του κάθε εξεταζόμενου.

    Οι πλέον σύγχρονοι μαγνητικοί τομογράφοι με τεχνολογία αιχμής, εξασφαλίζουν μέγιστη διαγνωστική αξία της κάθε εξέτασης, ακόμα και σε ασθενείς, που δυσκολεύονται να παραμείνουν ακίνητοι, ή άλλες δύσκολες καταστάσεις, όπως τραυματίες και ασθενείς με μεταλλικά εμφυτεύματα. Ταυτόχρονα, διαθέτουν μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα σε σχέση με συμβατικούς μαγνητικούς τομογράφους και προσφέρουν άριστη ποιότητα εικόνας, επιτρέποντας τη διενέργεια ενός μεγάλου εύρους εξετάσεων, από τις εξετάσεις ρουτίνας έως τις πλέον εξειδικευμένες.

    H επαναστατική τεχνολογία 3Tesla επιτρέπει μεγαλύτερη ευκρίνεια, δυναμική μελέτη, καθώς και τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων πέρα από τη συμβατική απεικόνιση, καλύπτοντας εξαιρετικά μεγάλο εύρος κλινικών εφαρμογών όπως Μαγνητική τομογραφία Καρδιάς, Ορθού, Πολυπαραμετρική Προστάτη, Μαγνητική αγγειογραφία, Λειτουργική-Φασματοσκοπική μελέτη με Μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, Μαγνητική Μαστογραφία με εξελιγμένη τεχνική TWIST και ολόσωμη Μαγνητική Τομογραφία. Η πρωτοποριακή τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, ΑΙ, Deep Resolve, μειώνει δραματικά τον χρόνο εξέτασης έως 50%, με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας εικόνας. Η μέση διάρκεια εξέτασης για όλο το φάσμα των εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένου και των ειδικών εξετάσεων, είναι 10-15 λεπτά. Χαρακτηριστικά, μια πλήρης σάρωση γανάτου είναι εφικτή σε λιγότερο από 2 λεπτά. Καινοτόμος είναι και ο σχεδιασμός τους με μεγαλύτερη διάμετρο κυλίνδρου μαγνητικού πεδίου ως και 70 cm, που επιτρέπει την άνεση του εξεταζόμενου, ανεξαρτήτως σωματότυπου, καθώς και με μείωση του θορύβου έως 95% κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Οι περισσότερες εξετάσεις πραγματοποιούνται με το κεφάλι του εξεταζόμενου εκτός του κυλίνδρου, προς αποφυγή του αισθήματος κλειστοφοβίας,

    Πέραν του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, σε όλα τα κέντρα του Ομίλου Ιατρόπολις έχει εγκατασταθεί προηγμένη εργαλειοθήκη ψηφιοποίησης από τη Siemens Healthineers (syngo.via, syngo.plaza, syngo.carbon), η οποία απλοποιεί τη διαδικασία ανάγνωσης και διάγνωσης, αρχειοθετεί τις εικόνες και επιτρέπει στον ακτινοδιαγνώστη την πρόσβαση στα αρχεία σε οποιοδήποτε χρόνο και από οποιοδήποτε σημείο του Ομίλου, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στις διαγνωστικές υπηρεσίες.

    Ο Όμιλος Ιατρόπολις εγκατέστησε τον πρώτο μαγνητικό τομογράφο στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια το 1986 και σε συνεργασία με τη Siemens Healthineers για περισσότερα από 37 χρόνια διαμορφώνουν ένα μοναδικό περιβάλλον στο οποίο μοιράζονται την πίστη στην αξία της καινοτομίας στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, προσφέροντας στον τομέα της απεικόνισης εξαιρετική ακρίβεια, αξιόπιστη διάγνωση, εγγυημένη ποιότητα και μία μοναδική εμπειρία εξέτασης για τους ασθενείς.

    Η Siemens Healthineers ηγείται στο χώρο της ιατρικής τεχνολογίας αναπτύσσοντας συνεχώς στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της καινοτόμες λύσεις βασισμένες σε τεχνολογίες επόμενης γενιάς. Εφαρμογές βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη και προηγμένες ψηφιακές δυνατότητες επεκτείνουν τα όρια της Ιατρικής Ακριβείας και προωθούν την ψηφιοποίηση μετασχηματίζοντας την κλινική απεικόνιση τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους επαγγελματίες και τους παρόχους υγείας.