ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Τζο Φαάλα δήλωσε σήμερα ότι ενημερώθηκε από τις εργαστηριακές υπηρεσίες της χώρας ότι επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στη Νότια Αφρική.
Ο ασθενής είναι ένας 30χρονος από το Γιοχάνεσμπουργκ που δεν είχε ταξιδιωτικό ιστορικό “κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποδοθεί σε μόλυνση εκτός Νότιας Αφρικής”, δήλωσε ο Φαάλα σε συνέντευξη Τύπου.
Η διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόσθεσε.
Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια ιογενής νόσος που προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με της γρίπης και δερματικές αλλοιώσεις. Είναι ενδημική σε ορισμένα τμήματα της Αφρικής, αλλά όχι στη Νότια Αφρική.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αποφασίσει σήμερα αν θα κηρύξει την ευλογιά των πιθήκων παγκόσμια υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό έχει προκαλέσει επικρίσεις από ορισμένους επιφανείς Αφρικανούς επιστήμονες που λένε πως ήταν επί χρόνια κρίση για ορισμένες αφρικανικές χώρες.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκος Παππάς για το επεισόδιο με δημοσιογράφο: Σήκωσα το χέρι, δεν τον γρονθοκόπησα – Ψέματα ότι προσπάθησα να διαφύγω στο εξωτερικό
- Intralot: Η Intracom Holdings αγόρασε 100.000 νέες μετοχές
- Ρεκόρ πληρωμών το 2025 για τα Σχέδια Βελτίωσης στον Πρωτογενή Τομέα – Nέα επενδυτικά προγράμματα άνω των €500 εκατ.
- Το Βρετανικό Μουσείο δανείζει ελληνικές αρχαιότητες – Το μοντέλο να ισχύσει και για τα Γλυπτά λέει ο διευθυντής του