ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοσία της τάξεως του 50% θα έχει αποκτήσει ο πληθυσμός της Ελλάδας μέσα στον Ιούλιο, αν σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν, εκτίμησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
Όπως ανέφερε το τείχος ανοσίας θα χτιστεί με τον εμβολιασμό των ενηλίκων, γι αυτό δεν θα πρέπει κανείς να καθυστερήσει.
Σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τόνισε ότι υπάρχει μια ενθαρρυντική εικόνα, καθώς παρατηρείται 18% μείωση στους διασωληνωμένους ασθενείς και περίπου 50% στις εισαγωγές ασθενών με Covid-19.
«Έχουμε μια σχετικά διαχειρίσιμη κατάσταση. Έχουμε μείωση στα κρούσματα κατά 35% σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ για πρώτη φορά μετά από καιρό είδαμε Σάββατο με κάτω από 2.000 κρούσματα» σημείωσε ο κ. Τζανάκης.
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εκτίμησε ότι το καλοκαίρι αυτό θα είναι αρκετά καλό, αρκεί να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί, ενώ ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τον εμβολιασμό των φτωχών κρατών για να μην έχουμε πινγκ πονγκ κρουσμάτων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ – Στάρμερ: Διαφώνησαν για Ουκρανία και Παλαιστίνη
- Google: Ενσωματώνει το Gemini στο Chrome μετά την αποφυγή αναγκαστικής πώλησης
- Ισραήλ: Ο στρατός εισηγείται αναστολή της εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ιορδανία μετά την επίθεση στο συνοριακό πέρασμα Άλενμπι
- Βραζιλία: Το Κογκρέσο επιταχύνει την έγκριση νομοσχεδίου αμνηστίας που θα μπορούσε να συμπεριλάβει τον Μπολσονάρου
