• ΥΓΕΙΑ

    Νίκος Χαρδαλιάς: Έρχεται χάρτης υγειονομικής ασφάλειας ανά περιφερειακή ενότητα – Ποια τα 4 επίπεδα

    • NewsRoom
    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο

    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελική παρέμβαση για σύνδεση του ισχαιμικού επεισοδίου με το εμβόλιο


    Ένα νέο πλαίσιο τοπικών μέτρων ανά περιφέρεια τον  Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid-19 ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλίας.

    Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο αξιοποιώντας την εμπειρία των προηγούμενων μηνών και τα νέα τεχνολογικά και επιστημονικά εργαλεία από τον Covid-19.

    To πλαίσιο θα περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας: Το πρώτο είναι το επίπεδο ετοιμότητας, το δεύτερο το επίπεδο επιτήρησης, το τρίτο το επίπεδο αυξημένης επιτήρησης και το τέταρτο το επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

    Ο καθορισμός μιας περιοχής σε κάθε ένα από τα επίπεδα θα εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση των επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, οι δείκτες πληρότητας των υγειονομικών μονάδων και ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης.

    Η εφαρμογή των μέτρων θα εφαρμόζεται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της Π.Ε, ενώ θα αναθεωρείται από τα μέλη ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων κάθε 15 ημέρες ή και συχνότερα εάν υπάρχει ανάγκη.

    O χάρτης θα παρουσιαστεί αναλυτικά την Παρασκευή.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ