ΥΓΕΙΑ

ΚΕΣΥ: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την εξειδίκευση στο διαβήτη

  • NewsRoom


 

Την αναβολή της συζήτησης για την εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη αποφάσισε η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ( ΚΕΣΥ ), έπειτα από το αίτημα αρκετών μελών της να παρίστανται στη συζήτηση οι εμπλεκόμενοι στο θέμα που έχει ενσκήψει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων (ΕΕΕ-ΠΕΕ),  η Ολομέλεια συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους), όπου συγκεντρώθηκαν δεκάδες μέλη της, τα οποία όμως δεν έγιναν δεκτά, διότι ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ είχε απαγορεύσει την είσοδο στους ενδοκρινολόγους.

Έπειτα από αναμονή 3 ωρών, ο πρόεδρος της ΕΕΕ-ΠΕΕ, κ. Ζαδάλλα Μούσλεχ και η γενική γραμματέας  κα Ευανθία Διαμάντη-Κανδαράκη, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, προσεκλήθησαν στην συνεδρίαση, όπου ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ καθηγητής Κ. Μάρκου τους ενημέρωσε ότι η συζήτηση για την εξειδίκευση στο διαβήτη αναβάλλεται, επειδή τα μέλη της Ολομέλειας ζήτησαν να παραβρεθούν οι εμπλεκόμενες επιστημονικές εταιρείες.

Ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι και αν πρόκειται για τις εταιρείες κορμού, δηλαδή τις επιστημονικές εταιρείες/ενώσεις που εκπροσωπούν αναγνωρισμένες ιατρικές ειδικότητες (Παθολογίας, Παιδιατρικής, Ενδοκρινολογίας), αλλά «απέφυγε να απαντήσει», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Ολομέλεια του ΚΕΣΥ θα συζητήσει το θέμα σε επόμενη συνεδρίασή της, στις 7 Ιουλίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα που έχει ενσκήψει αφορά την απόφαση της Επιτροπής Εκπαίδευσης-Μετεκπαίδευσης του ΚΕΣΥ να δεχθεί αίτημα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας να εξειδικεύονται στον σακχαρώδη διαβήτη «γιατροί που έχουν ειδικευθεί στην ειδικότητα είτε της Παθολογίας είτε της Παιδιατρικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αντιδράσεις για την «κατ’ αποκλειστικότητα» περίθαλψη των διαβητικών από παθολόγους και παιδιάτρους

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΕΔΕ: Δεν ζητάμε αποκλειστική διαχείριση του διαβήτη

  

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΠΟΣΣΑΔΙΑ: Δεν επιβαρύνονται οι πάσχοντες από τις μειώσεις ΕΟΠΥΥ στον προϋπολογισμό υλικών διαβήτηΣΧΟΛΙΑ