• ΥΓΕΙΑ

    Προσθέστε τα στο μαγείρεμα και θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος


    Υπάρχουν συστατικά που όταν μπαίνουν στην κατσαρόλα, όχι μόνο προσδίδουν γεύση στο φαγητό αλλά και βοηθούν στην απώλεια κιλών, οδηγώντας σε ένα υγιές βάρος.

    Δείτε παρακάτω 10 βότανα και μπαχαρικά που μπορούν, μέσα από διάφορους μηχανισμούς, να σας βοηθήσουν να χάσετε τα παραπανίσια κιλά σας… τρώγοντας.

    Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε για δέκα και θα χάσετε βάρος απλά και μόνο επειδή προσθέσατε τα εν λόγω συστατικά. Αν όμως κάνετε μια οργανωμένη προσπάθεια απώλειας βάρους, μπορούν να συμβάλλουν στο να πετύχετε το στόχο σας.

     1. Ginseng

    Το ginseng έχει μία ανεκτίμητη ικανότητα να εκτοξεύει τα επίπεδα ενέργειας και να επιταχύνει το μεταβολισμό. Ειδικότερα, το Panax ginseng, έχει συνδεθεί με την συμβολή στην απώλεια βάρους, μέσω μίας μελέτης που διαπίστωσε ότι τα παχύσαρκα, διαβητικά ποντίκια που έλαβαν το εκχυλίσματα, όχι μόνο παρουσίασαν βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, αλλά και έχασαν ένα σημαντικό ποσoστό του βάρους τους, μετά από 12 ημέρες.

    1. Πιπέρι Καγιέν

    Η καψαϊκίνη, η ένωση που δίνει στις πιπεριές την καυτερή γεύση τους, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας με τη μείωση της πρόσληψης θερμίδων, συρρικνώνοντας τον λιπώδη ιστό, μειώνοντας τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα και καταπολεμώντας τη  συσσώρευση του λίπους, μέσω της πυροδότησης ευεργετικών αλλαγών στις πρωτεΐνες του οργανισμού.

    Η ευεργετική επίδραση του πιπεριού Καγιέν,  μπορεί να οφείλεται στο θερμικό δυναμικό της καψαϊκίνης, δεδομένου ότι είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει προσωρινά τη θερμογένεση στο σώμα (το σώμα χρησιμοποιεί καύσιμο, όπως το λίπος για να δημιουργήσει θερμότητα), με ευεργετικές συνέπειες στο μεταβολισμό και την αποθήκευση του λίπους. Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση θερμογόνων συστατικών μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό μέχρι και 5 % και να αυξήσει την καύση λίπους έως και 16 %.  Μπορεί ακόμη να συμβάλει στην αντιμετώπιση της μείωσης του μεταβολικού ρυθμού που συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους.

    Herbs-Spices

    1. Κανέλα

    Μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού και έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, καθιστώντας το το ιδανικό καρύκευμα για τα άτομα με διαβήτη ή προ-διαβήτη.

    1. Μαύρο πιπέρι

    Περιέχει μια ουσία που ονομάζεται πιπερίνη, η οποία εμποδίζει το σχηματισμό των νέων λιποκυττάρων.  Όταν συνδυάζεται με καψαϊκίνη και άλλες ουσίες, το μαύρο πιπέρι έχει βρεθεί ότι μπορεί να «κάψει» τόσες θερμίδες, όσες καίγονται και με 20 λεπτά περπάτημα.

    1. Πικραλίδες

    Επειδή επιβραδύνουν την πέψη, μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βοηθώντας σας να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

    1. Μουστάρδα

    Οι σπόροι μουστάρδας έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν το μεταβολικό ρυθμό κατά 25 %, το οποίο σημαίνει ότι καίγονται οι θερμίδες πιο αποτελεσματικά. Στην πραγματικότητα,  3/5 του κουταλιού του γλυκού σπόρων μουστάρδας καθημερινά μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε 45 επιπλέον θερμίδες την ώρα!

    spices-herbs

    1. Κουρκούμη ή κουρκουμάς

    Η κουρκουμίνη, ένα από τα πιο εκτενώς μελετημένα δραστικά συστατικά του κουρκουμά, μειώνει το σχηματισμό λιπώδους ιστού και ως εκ τούτου μπορεί να συμβάλει στη μείωση του σωματικού λίπους και βάρους.

    Μπορεί, επίσης, να φανεί χρήσιμη για τη θεραπεία και την πρόληψη της παχυσαρκίας, που σχετίζεται με χρόνιες παθήσεις, βελτιώνοντας την αντοχή στην ινσουλίνη, την υπεργλυκαιμία, την υπερλιπιδαιμία και άλλα φλεγμονώδη συμπτώματα που σχετίζονται με την παχυσαρκία και τις μεταβολικες διαταραχές.

    1. Ginger

    Η έρευνα δείχνει ότι το ginger (πιπερόριζα) μπορεί να έχει θερμογόνες ιδιότητες που βοηθούν στην ενίσχυση του μεταβολισμού, ενώ η κατανάλωσή του έχει σχετιστεί με ένα αντιορεκτικό αποτέλεσμα, προτείνοντας ένα δυνητικό ρόλο του τζίντζερ στη διαχείριση του βάρους.

    1. Κάρδαμο

    Το κάρδαμο, ένα αρωματικό μπαχαρικό με μια πικάντικη γλυκιά γεύση, είναι άλλο ένα θερμογόνο βότανο που βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού και μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του οργανισμού να καίει λίπος.

    1. Κύμινο

    Το κύμινο είναι χρήσιμο για την πέψη και την παραγωγή ενέργειας και μπορεί να βελτιώσει τον γλυκαιμικό έλεγχο σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Το μπαχαρικό αυτό έχει μια μακρά ιστορία χρήσης στην Ιατρική και έχει βρεθεί, επίσης, ότι ενισχύει τη μνήμη και έχει ισχυρές αντι-στρες ιδιότητες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απώλεια βάρους: Η αλήθεια πίσω απ’ τους μεγάλους μύθους

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίαιτα: Τι πιθανότητες έχετε να την χαλάσετε κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι (ποσοστά)

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι 5 καλύτερες συμβουλές του Καρλ Λάγκερφελντ για σένα που ξεκίνησες δίαιτα

     



    ΣΧΟΛΙΑ