ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Νάξο είναι γεγονός.
Ειδικότερα πρόκειται για 49χρονο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, ενώ αναμένεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.
Ο 49χρονος ήδη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Νάξου και σύμφωνα με το naxostimes.gr, ο ασθενής είναι Λιμενικός, ο οποίος εδώ και αρκετές ημέρες ήταν σε αναρρωτική άδεια.
Ο 49χρονος προσήλθε στο νοσοκομείο του νησιού την Κυριακή το μεσημέρι με συμπτώματα του ιού και αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα με ό,τι επιβάλλει το πρωτόκολλο. Λήφθηκε δείγμα από τον ασθενή και εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ.
Η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε και χθες το βράδυ το Ινστιτούτο Παστέρ επιβεβαίωσε ότι ο 49χρονος είναι φορέας του κορονοϊού.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου της Νάξου
«Σας ενημερώνουμε ότι στις 05/04/2020 προσήλθε στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου ασθενής 49 ετών, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, ο οποίος εξετάστηκε στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του ΓΝ-ΚΥ Νάξου. Από τον απεικονιστικό και εργαστηριακό έλεγχο κρίθηκε ότι χρήζει νοσηλείας και κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΕΟΔΥ έγινε λήψη δείγματος, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ στις 06/04/2020 και στις 22:30 της ίδιας ημέρας ενημερωθήκαμε ότι ο ασθενής είναι θετικός στο νέο κορωνοϊό Covid 19.
«Εγινε η προβλεπόμενη ενημέρωση στον ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και δρομολογείται η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τον ασθενή χρησιμοποίησε όλα τα μέσα ατομικής προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης πραγματοποιείται ιχνηλάτηση όλων των επαφών του ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Τα φαρμακεία ανησυχούν για την αύξηση της τιμής της παρακεταμόλης λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- ΗΠΑ: Στη Μέση Ανατολή καταφθάνει το αεροπλανοφόρο USS George H. W. Bush
- Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο Γκαλιμπάφ παραιτήθηκε από τις διαπραγματεύσεις λόγω παρεμβάσεων των Φρουρών της Επανάστασης
- Τραμπ: Δεν βιάζομαι για μια συμφωνία με το Ιράν, έχω όλο τον χρόνο του κόσμου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.