• ΥΓΕΙΑ

    Moderna: Στις 27 Ιουλίου το τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο

    Moderna: Το εμβόλιο της προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση στα παιδιά

    Moderna Inc


    Στις 27 Ιουλίου θα ξεκινήσει η Moderna το τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών για το υποψήφιο εμβόλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο ClinicalTrials.gov.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην κλινική μελέτη θα συμμετάσχουν 30.000 άτομα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μια πρώτη δόση 100 μικρογραμμαρίων του υποψήφιου εμβολίου την πρώτη ημέρα, και μια δεύτερη δόση 29 μέρες αργότερα, ενώ μερικοί από τους συμμετέχοντες θα λάβουν εικονικό φάρμακο.

    Τον Μάιο, η εταιρεία γνωστοποίησε τα δεδομένα από τις πρώτες δοκιμές, τα οποία έδειξαν ότι το εμβόλιο παρήγαγε εξουδετερωτικά αντισώματα κατά του κορονοϊού, σε τουλάχιστον οκτώ συμμετέχοντες.

    Η ανάπτυξη εμβολίου από τη Moderna, είναι μία από τις πολλές προσπάθειες που γίνονται διεθνώς για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού, από τον οποίο έχουν μολυνθεί πάνω από 13 εκατ. άνθρωποι διεθνώς και έχουν πεθάνει τουλάχιστον 573.200 άτομα., σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Πάνω από 100 υποψήφια εμβόλια βρίσκονται υπό ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.



    ΣΧΟΛΙΑ