• ΥΓΕΙΑ

    Μεγαλώνει η ανησυχία: Τα μισά κρούσματα στην Ελλάδα μέσα στις 22 ημέρες του Αυγούστου

    • NewsRoom


    Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι τα μισά κρούσματα στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκαν μέσα στις πρώτες 22 ημέρες του Αυγούστου.

    Αναλυτικότερα, από την 1η Αυγούστου μέχρι και χθες, Σάββατο, έχουν ανακοινωθεί 4.033 κρούσματα, ενώ το τελευταίο 10ημερο έχουν σταθεροποιηθεί οι αριθμοί πάνω από τα 200 κρούσματα. Και όλα αυτά σε σύνολο 8.381 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην χώρα, με το 55,1% να είναι άνδρες.

    Αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των διασωληνωμένων: 31 άνθρωποι σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών.

    Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

    Ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα και το «χάρτη» του κορωνοϊού, που δείχνει με λεπτομέρεια πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα. Σύμφωνα με το «χάρτη», τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη καταγράφουν υψηλό αριθμό μολύνσεων, για μια ακόμη ημέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ