• ΥΓΕΙΑ

    Μαύρο ρεκόρ με σχεδόν 20.000 κρούσματα σήμερα

    • NewsRoom
    νοσοκόμα σε μονάδα εντατικής θεραπείας


    Στα ύψη εκτοξεύονται σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φτάσουν κοντά στα 20.000.

    Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων που έχει καταγραφεί στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας.

    Δεδομένου των τελευταίων εξελίξεων, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν τα νέα μέτρα σε ισχύ πριν το νέο έτος. «Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Νωρίτερα, ο υπουργός έκανε λόγο για περίπου 15.000 κρούσματα. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός αυτός θα είναι μεγαλύτερος.

    Την ίδια ώρα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εκ νέου για το ενδεχόμενο να μειωθεί το χρονικό διάστημα της καραντίνας μετά τη θετική στον κορονοϊό διάγνωση για τους εμβολιασμένους.

    Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η επανεξέταση του επιδημιολογικού φορτίου και η ενεργοποίηση των σχετικών μέτρων πριν από την Πρωτοχρονιά θα συζητηθούν αύριο, Τετάρτη, σε νέα συνεδρίαση.

    Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοσθούν νωρίτερα τα μέτρα

    Η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι χρειάζεται, στον χρόνο που χρειάζεται, αφού ακούσει τους επιστήμονες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Όπως είπε, σταθμίζουμε τα δεδομένα, είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και περιμένουμε την αυριανή εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τυχόν χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπάχαλο με τις δηλώσεις Πλεύρη, ΕΟΔΥ και επιστημόνων: Επιτέλους δεν είναι όλα επικοινωνία, έχει χαθεί η μπάλα με την Όμικρον

    Σοκ από τον σημερινό αριθμό κρουσμάτων – Θα ξεπεράσουν τις 15.000

    Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοσθούν νωρίτερα τα μέτρα



    ΣΧΟΛΙΑ