• ΥΓΕΙΑ

    Λήξη συναγερμού στα διαγνωστικά κέντρα – Αναστολή των κινητοποιήσεων


    Κανονικά θα δέχονται τους ασφαλισμένους με παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ τα διαγνωστικά κέντρα και οι εργαστηριακοί γιατροί όλης της χώρας, καθώς σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Γ. Πατούλη αποφασίστηκε αναστολή των κινητοποιήσεων.

    Η απόφαση ελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από το “ναυάγιο”  άλλης μιας  έκτακτης συνάντησης του υπουργείου Υγείας με το   Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

    Οι ιδιωτικοί φορείς επέμειναν στο βασικό τους αίτημα, δηλαδή την προσαύξηση του προϋπολογισμού για το έτος 2018, προκειμένου να καλύψει το υπέρογκο ποσό των υποχρεωτικών επιστροφών του Β’ εξαμήνου (55 εκατ. ευρώ). Εντούτοις, σταθερός στις θέσεις του παρέμεινε και ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν δύναται να αλλάξει τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα άλλη μία διαπραγμάτευση να οδηγηθεί στο κενό.

    Παρότι το βασικό αίτημα των παρόχων δεν ικανοποιήθηκε, αποφάσισαν να λήξουν την απεργία προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν άλλο οι ασθενείς.

    Την αρχή έκανε το πρωί της Πέμπτης, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, η οποία διαχώρισε τη θέση της, ανακοινώνοντας την αναστολή των κινητοποιήσεων έως την ανάληψη της νέας ηγεσίας του υπουργού Υγείας, οπότε και θα επανέλθει ζητώντας ικανοποίηση των αιτημάτων της.



    ΣΧΟΛΙΑ