• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: Ζούμε το κακό σενάριο – Χωρίς μέτρα θα φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα ημερησίως

    • NewsRoom


    Δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε ότι οι προβλέψεις του για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας έχουν αποδειχτεί έγκυρες μέχρι και σήμερα.

    «Είμαστε στο κακό σενάριο Έχει αρχίσει και κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας μέχρι τις 21 Οκτωβρίου που είχαμε πει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.

    Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη χρήσης μάσκας παντού, δηλαδή και σε εξωτερικούς χώρους, ένα μέτρο που μπορεί ακόμα να λειτουργήσει για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

    «Τέλος Νοεμβρίου, αν δεν πάρουμε μέτρα, τα κρούσματα θα έχουν φτάσει τα 1.400 καθημερινά και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 2.000 κρούσματα. Αν επιβάλλουμε το ‘μάσκα παντού’, τα καθημερινά κρούσματα θα πέσουν στα 170… Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι θάνατοι, αν δεν παρθούν μέτρα, θα έχουν φτάσει συνολικά τους 900», δήλωσε ο ίδιος.

    Επιπλέον, προχώρησε σε μια παρατήρηση αναφορικά με το κάψιμο ξύλων στο τζάκι, αποτρέποντας τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν φέτος το τζάκι ως μέσον θέρμανσης, καθώς εντείνει τη διασπορά του ιού.

     

    Από την πλευρά του, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή, δήλωσε ότι

    «Θα εφαρμοστούν οσονούπω σκληρά μέτρα. Δεν υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο για τα μέτρα», ενώ έκανε λόγο για «ραγδαία αύξηση κρουσμάτων». Παράλληλα, τόνισε: «Υπάρχει ο αναγκαίος συνωστισμός και ο μη αναγκαίος. Φτάσαμε σε ένα σημείο: όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ